Antena Meniu Search
x

Video Câte ore pe zi stau copiii pe internet şi ce fac în mediul virtual. De la 3 ani în sus, timpul petrecut cu ochii în ecrane creşte simţitor. Ce pot face părinţii

Copiii şi tehnologia - iată o relaţie puternică pe care, mai ales părinţii, ştiu că e bine să nu o scape de sub control. Cei mai mulţi consideră, de altfel, că abuzul de ecrane şi expunerea la informaţiile din online sunt printre cele mai mari primejdii la adresa copiilor, arată un studiu recent.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 09.06.2023, 08:08

Vezi și

"Potrivit acestui studiu, cel mai mult stau conectaţi la internet adolescenţii cu vârstele cuprinse între 13 şi 18 ani - peste 3 ore pe zi. Nici restul nu stau mai puţin. Aproape jumătate dintre copii îşi petrec între una şi 3 ore pe zi cu ochii în ecranele dispozitivelor. Iar timpul scade doar în cazul celor cu vârsta mai mică de 3 ani", spune Cristina Oprea, reporter Observator.

Influența tehnologiei asupra copiilor

"Care sunt cele mai mari pericole care îi pândesc pe copii? 6 din 10 părinţi se tem, în primul rând, de excesul de ecrane. Jumătate dintre cei care au participat la studiu se tem şi de faptul că ai lor copii se expun în mediul online. Şi nu în ultimul rând, violenţa care, mai ales pe internet, are mai puţine filtre şi care poate să influenţeze în mod negativ dezvoltarea emoţională a copiilor", adaugă Cristina Oprea, reporter Observator.

"La probleme există şi soluţii. În primul rând, limitarea timpului pe care copiii şi-l petrec online. Mai apoi, să-i încurajăm pe cei mici să aibă cât mai multe activităţi în aer liber şi, nu în ultimul rând, să le monitorizăm activitatea", mai spune Cristina Oprea, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Pericolele la care sunt expuşi copii

  • 59% excesul de ecrane 
  • 52% expunerea în mediul online 
  • 43% violența din mass-media

Măsuri pentru a proteja copiii

  • limitarea timpului petrecut pe internet
  • petrecerea timpului în aer liber 
  • supravegherea constantă 

Principalele activități în mediul virtual 

"Ce fac copiii online? Cei mai mulţi vizionează videoclipuri sau conţinut media pe diverse platforme. Mai apoi, îşi caută informaţii de pe internet, se joacă sau socializează cu prietenii. Desigur, într-o eră a tehnologiei nu putem să negăm şi rolul pozitiv pe care îl poate avea internetul. Potrivit studiului, aproape 30% dintre copii se conectează la internet pentru a intra pe diverse platforme educative", încheie Cristina Oprea, reporter Observator.

  • 56% vizionarea de videoclipuri și conținut media 
  • 52% navigarea pe internet și căutarea de informații 
  • 49% jocurile online 
  • 48% socializarea online cu prietenii 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Câte ore pe zi stau copiii pe internet şi ce fac în mediul virtual. De la 3 ani în sus, timpul petrecut cu ochii în ecrane creşte simţitor. Ce pot face părinţii