Antena Meniu Search
x

Video Caz de trichineloză depistat la un porc tăiat într-o gospodărie din comuna Gârbova. Avertismentul medicilor veterinari

Suntem deja cu gândul la masa de Crăciun, dar mare atenţie la ce puneţi pe masă. A apărut primul caz de trichineloză la un porc tăiat în judeţul Alba, într-o gospodărie din comuna Gârbova. Totul a ieşit la iveală în urma analizelor. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 15.12.2021, 14:29

Vezi și

Dacă este depistată prezenţa virusului, carnea nu mai poate fi consumată absolut deloc. De asemenea, proprietarul trebuie să deratizeze întreaga gospodărie, deoarece au fost situaţii în trecut în care, din cauză că nu se făcea această deratizare, au fost semnalate din nou cazuri de trichineloză.

Având în vedere că se apropie sărbătorile de iarnă, iar pe masa fiecărui român există de obicei carne de porc, inspectorii sanitar-veterinari ne recomandă să fim foarte atenţi de unde cumpărăm această carne şi mai ales, aceasta trebuie să fie supusă unui control. Toate acestea pentru a elimina riscul unei îmbolnăviri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Caz de trichineloză depistat la un porc tăiat într-o gospodărie din comuna Gârbova. Avertismentul medicilor veterinari