Antena Meniu Search
x

Prahova: O copila de 15 ani s-a trezit datoare la stat!

O copila de 15 ani, din Ploiesti, s-a trezit peste noapte datoare la fondul de sanatate! Desi, teoretic, copiii de varsta ei au dreptul la servicii medicale gratuite, fata a strans datorii de 30 de lei

Vezi și

De ce, este uluitor. Bunicii i-au deschis un cont atunci cand s-a nascut, iar dobanzile adunate, pentru functionari, inseamna venituri.

De aproape o saptamana, o femeie din Ploiesti incearca sa afle de ce copilul ei de 15 ani este obligat sa plateasca contributii la asigurarile de sanatate. "Ar fi lucrat, ar fi avut un venit de 445 de ron. Pur si simplu, am ramas inmarmurita", a povestit Valentina Sitaru. Si-a luat liber de la serviciu si a batut la usile Casei de Sanatate. Unde raspunsul primit a lasat-o fara grai. "Nu stie sa spuna pentru ce este, dar ce conteaza, daca sunt datoare sa pun mana sa platesc ca nu este o suma foarte mare".

De la Casa de Sanatate, femeia a plecat la Finante. Ai carei functionari au descoperit ca, in urma cu 15 ani, adica exact la nasterea fetei, bunicii au dechis un cont pe numele nepoatei lor. In hartii, dobanda la banii depusi inseamna venit si dupa 15 ani, copila s-a trezit datoare la fondul de sanatate.

Si nu e singurul caz. In urma cu cateva luni, un copil de noua ani din Iasi era somat de Casa de Sanatate sa-si declare veniturile din ultimii patru ani. Atunci, insa, functionarii Casei de Sanatate au recunoscut ca a fost vorba de o eroare.

Nu si la Prahova, unde mama Andreei se teme acum ca fiica ei sa nu aiba de suferit de pe urma neplatii datoriilor catre Casa de Sanatate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Prahova: O copila de 15 ani s-a trezit datoare la stat!