Antena Meniu Search
x

Ce-și doresc angajații români de la 2020

Dorinţele angajaţilor români pentru anul în care tocmai am intrat le-am descoprit într-un studiu recent. Studiu care arată că românii au planuri mari pentru 2020.

de Redactia Observator

la 09.01.2020, 15:23

Vezi și

Dorinţele angajaţilor români pentru anul în care tocmai am intrat le-am descoprit într-un studiu recent. Studiu care arată că românii au planuri mari pentru 2020.

Îmbucurător, mai ales că salariaţii ştiu din ce în ce mai bine ce vor, susţin specialiştii, iar dacă vor transforma dorinţele legate de job în realitate, ei bine, atunci chiar se anunţă un an plin de schimbări pe plan profesional pentru ei.

Există o listă de obiective profesionale pe care românii speră să le atingă în 2020. În ordinea lor, mai bine de 44 la sută dintre angajaţi au pus pe primul plan schimbarea drastică - vor alt job.

În schimb, 30 la sută speră că noul an le va aduce mai mulţi bani la salariu, iar 24 la sută îşi doresc să nu mai petreacă atât de mult timp în drum spre serviciu şi deci, vor un loc de muncă mai aproape de casă.

Dorinţa aceasta de schimbare vine, cel mai probabil, şi din faptul că o parte dintre angajaţi evaluează anul care tocmai s-a încheiat ca unul slab, fie pentru că nu au reuşit să obţină o mărire salarială, fie pentru că nu au avut suficient timp pentru dezvoltarea personală, fie pentru că nu au fost promovaţi sau nu au reuşit să pornească pe propriul drum şi să înceapă o afacere.

Aşa că în 2020, vor să facă un pas în faţă în carieră. Pe lista de dorinţe găsim şi reducerea sau chiar eliminarea orelor lucrate peste program şi implicarea în proiecte mai importante.

Iar dacă rămân la acelaşi loc de muncă, 2 din 10 angajaţi ar vrea să aibă relaţii mai bune cu colegii, iar 17 la sută plănuiesc să se mute în alt departament.

Per total, faţă de anul precedent, românii par mai optimişti - 7 din 10 cred că 2020 va fi mai bun ca 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ce-și doresc angajații români de la 2020