Antena Meniu Search
x

Video Ce se întâmplă cu nunţile programate în acest weekend în localităţile unde rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori

Vom putea merge la restaurant indiferent de numărul de infectări. Şi nu numai la o masă în familie, ci şi la nunţi, botezuri sau alte evenimente. Avem nevoie doar de certificatul verde, a anunţat astăzi premierul. Însă până săptămâna viitoare nu se va lua o decizie oficială, aşa că nunţile din acest weekend sunt în aer acolo unde rata de infectare a depăsit 3 la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 15.09.2021, 20:57

Vezi și

Uite nunta, nu e nunta. Sute de miri au petrecerile programate în acest weekend în Snagov, Corbeanca şi alte localităţi în care rata de infectare a depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori. Nici ei, nici miile de invitaţi nu au nicio certitudine.

Carmen Ioniţă, organizator evenimente: Eu am sâmbătă o nuntă cu organizare începând de acum doi ani. Deci de doi ani, Între timp au făcut şi copil şi fac şi botez. Nervii sunt întinşi la maximum.

Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei furnizorilor din industria Nunţilor: Pentru miri este o tensiune şi o presiune uriaşă. Azi este miercuri, locaţiile şi restaurantele deja incep de maine de la prima oră să se aprovizioneze pentru nunţile de vineri, sămbătă, duminică. Am început săptămâna în euforie după declaratia premierului insa deja este miercuri, lumea este extrem de stresată pentru că deja multe oraşe sunt la peste 3 la mie.

La Palatul Victoria nu e niciun stres şi nicio grabă. Deşi toată lumea se aştepta la o decizie urgentă, premierul a anunţat că regula certificatului verde nu se va aplica din acest weekend.

Pe acelaşi subiect

Florin Cîţu, premierul României: Cel mai târziu, săptămâna viitoare.

Reporter: Să fie adoptată în guvern?

Florin Cîţu, premierul României: Da.

Mirii au început să ia singuri măsuri de protecţie

Până la momentul în care se vor putea organiza evenimente private în baza certificatului verde, în localităţile cu rata de peste 3 la mia de locuitori, CNSU trebuie să vină cu o propunere în acest sens care, mai departe, să primească aprobarea Guvernului. Abia după, comitetele locale pt sit de urgenta vor putea sa aplice regulile. Norocul mirilor este că nici autorităţile locale nu se grăbesc să impună restricţii, din simplul motiv că ar trebui să le anuleze săptămâna viitoare. Aşa că mirii au început să ia singuri măsuri de protecţie şi au angajat firme care să-i testeze pe invitaţi.

Carmen Ioniţă, organizator evenimente: Au început mirii să-şi caute soluţii pentru testare, unii dintre ei îşi fac testările la hoteluri şi acasă, alţii şi le fac la locaţie cu firme specializate. Unii dintre miri aleg să-i verifice şi pe cei vaccinaţi.

Mulţi caută alternative în alte localităţi.

Alin Caraman, preşedintele Asociaţiei furnizorilor din industria Nunţilor: Suntem contactati saptamana aceasta de persoane care au antamate nuntile in Snagov si vor sa-si mute cu 3 zile inainte nuntile intr-un alt judet, alt oras unde pot fi în siguranţă.

Însă asta înseamnă pierderi de mii de euro atât pentru miri, cât şi pentru organizatori.

Stefan Buturugă, reprezentant restaurant Snagov: E un scenariu oarecum dezastruos pentru industria noastră pentru că noi depindem de un lanţ întreg de furnizori.

O dată cu intrarea în vigoare a noilor reguli, evenimentele vor putea fi organizate indiferent de rata de incidenţă, cu condiţia ca toţi participanţii să prezinte la intrarea certificatul verde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Ce se întâmplă cu nunţile programate în acest weekend în localităţile unde rata de infectare a depăşit 3 la mia de locuitori