Antena Meniu Search
x

UDMR a susţinut că o ceartă între elevi, la Bistriţa, e un conflict interetnic. Conducerea şcolii neagă acest lucru

O bătaie între copii a produs un scandal la un scandal de proporţii într-o şcoală din Bistriţa!

Vezi și

O bătaie între copii a produs un scandal la un scandal de proporţii într-o şcoală din Bistriţa! O elevă de clasa a 5-a a primit câteva palme de la doi băieţi mai mari. Incidentul ar fi trecut fără să i se acorde o importanţă deosebită. Numai că, la un moment dat, a căpătat nişte conotaţii halucinante. 

S-a întâmplat în pauza dintre ore, la Liceul Andrei Mureşanu, singurul din Bistriţa-Năsăud cu predare în limba română şi maghiară. O elevă de etnie maghiară a fost pălmuită şi lovită cu umbrela de doi băieţi dintr-a şasea. Antal Atilla, directorul adjunct al Colegiului Naţional Andrei Mureşanu: "Conflictul a pornit de la sala de sport. Unii stăteau în uşă, în curs de intrare, alţii la intarare şi bineînţeles că băieţii au considerat că trebuie să necăjească un pic fetele. Şi de la această necăjire s-a ajuns şi la agresivitate."

S-a întâmplat joi, dar conducera şcolii a aflat abia acum. Camelia Tabără, inspector şef al ISJ Bistriţa-Năsăud: "Nimeni nu ne-a spus, până când am văzut comunicatul UDMR-ului în presă." În acel comunicat, UDMR-ul a susţinut că fata a fost lovită pentru simplul motiv că vorbea în limba maghiară şi dă vina pe politicieni şi pe presă: "Au incitat în permanenţă la ură împotriva comunităţii maghiare. (...) De data aceasta, într-un oraş în care, de altfel, românii şi maghiarii convieţuiesc în relaţii paşnice în viaţa de zi cu zi."

Conducea şcolii susţine că fata vorbea şi ea în română şi nu înţelege cum de la o ceartă între copii s-a iscat un scandal interetnic. Antal Atilla, directorul adjunct al Colegiului Naţional Andrei Mureşanu: "Din greşeală s-a nimerit. Nu este un conflict interetnic."

Comisia de disciplină a decis şi o sancţiune pentru cei doi băieţi care au agresat-o pe eleva de etnie maghiară. Aceştia vor fi supravegheaţi timp de 8 săptămâni, iar în cazul în care mai au abateri, riscă scăderea notei la purtare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » UDMR a susţinut că o ceartă între elevi, la Bistriţa, e un conflict interetnic. Conducerea şcolii neagă acest lucru