Antena Meniu Search
x

Cei 6 copii care au murit alături de mama lor, înmormântaţi cu sprijinul comunităţii şi al primăriei

Au avut o copilărie chinuită, iar acum nu are cine să-i îngroape. Cei şase copii care au murit alături de mama lor, de la o sobă cu lemne vor fi înmormântaţi cu sprijinul comunităţii şi al primăriei

Vezi și

Au avut o copilărie chinuită, iar acum nu are cine să-i îngroape. Cei şase copii care au murit alături de mama lor, de la o sobă cu lemne vor fi înmormântaţi cu sprijinul comunităţii şi al primăriei

Copiii abia dacă aveau ce să mănânce, iar tatăl lor cerşeşte în Suedia. Pentru că nici o firmă de pompe funebre din Vâlcea nu are şase sicrie atât de mici, primăria le-a comandat în alt judeţ. Tatăl va ajunge mâine acasă, să-i îngroape.

Un album cu câteva fotografii. Un certificat de naştere şi o linguriţă de la un botez. Aşa păstra Adelina, femeia de 31 de ani, amintirile legate de copiii ei. Şase la număr. Doar Roxana nu era botezată. Avea trei săptămâni.

Copiii erau averea ei. Trăiau de pe o zi pe alta. Din alocaţiile copiilor. Şi din ce mai trimitea tatăl, din Suedia, unde plecase să cerşească. Împărţeau acelaşi pat. Şi de multe ori, o singură bucată de pâine. În pat au fost găsiţi ieri dimineaţă. Aşezaţi unul lângă altul, ca şi cum ar fi dormit. Adelina o ţinea la piept pe cea mai mică dintre copile.

Chiar dacă o duceau greu, copiii nu lipseau de la şcoală. Andreea era cea mai mare. Avea 12 ani. Pe toate desenele de la şcoală se semna, Andreiuţa, aşa cum o alintau colegii. Acum prietenii ei i-au pus pe bancă flori şi o lumânare.

Ilie avea şase ani. Şi era în clasa pregătitoare.

Învăţătoarele au povestit că mama copiilor se interesa mereu de rezultatele lor. Tatăl copiilor este distrus. Reprezentanţii primăriei din comuna Racoviţa caută soluţii pentru a-l ajuta să-şi înmormânteze familia.

Familia va fi înmormântată săptămâna viitoare, după ce tatăl va ajunge acasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Cei 6 copii care au murit alături de mama lor, înmormântaţi cu sprijinul comunităţii şi al primăriei