Antena Meniu Search
x

Cel mai tânăr cartograf din România

Un adolescent a reuşit să creeze o hartă a lumii, pe suprafaţa unei săli de cursuri. Elev în clasa a noua la un liceu din Focşani, Cristian Cazacu a lucrat aproape doi ani ca să-şi vadă visul cu ochii.

Vezi și

Un adolescent a reuşit să creeze o hartă a lumii, pe suprafaţa unei săli de cursuri. Elev în clasa a noua la un liceu din Focşani, Cristian Cazacu a lucrat aproape doi ani ca să-şi vadă visul cu ochii 

Cristian a încercat să întindă globul pământesc pe un covor de hârtie albă. La fiecare continent a lucrat câteva luni de zile.Cu acurateţe şi precizie, adolescentul a desenat lumea de la un capăt la celălalt.

Cristian a fost întotdeauna fascinat să descopere planeta. Abia anul trecut, când a ajuns la liceu, profesorii i-au remarcat talentul. Apoi le-a stârnit curiozatea colegilo

Un an şi şase luni a muncit la cel mai important poriect al său de până acum. Harta a intrat rapid în atenţia specialiştilor, iar adolescentul a primit diploma pentru cel mai tânăr cartograf, din partea decanului Facultăţii de Geografie din Bucureşti.

În acest moment, Cristian lucrează la o hartă barimetrică a Mării Negre şi la una a Republicii Moldova

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cel mai tânăr cartograf din România