Antena Meniu Search
x

SEMNAL DE ALARMĂ tras de europeni legat de epidemia de RUJEOLĂ din România

Oficialii le recomandă străinilor care călătoresc în ţara noastră să se imunizeze, pentru a nu se îmbolnăvi sau a duce virusul mai departe.

Vezi și

Oficialii le recomandă străinilor care călătoresc în ţara noastră să se imunizeze, pentru a nu se îmbolnăvi sau a duce virusul mai departe.

Aproape 4000 de români s-au îmbolnăvit în ultimele şase luni, pe teritoriul ţării, fiind cea mai mare epidemie înregistrată în ultimii ani. Din păcate 16 persoane, toate nevaccinate, nu au mai putut fi salvate de către medici. Cele mai afectate judeţe, de-a lungul acestor luni au fost şi încă sunt: Arad, Caraş-Severin şi Timiş. Între timp, cei de la Centrul European de Prevenire şi Control a Bolilor Transmisibile au monitorizat cu atenţie situaţia. În 30 de ţări din spaţiul european au fost identificate aproape 5000 de îmbolnăviri.

Oficialii europeni nu spun cu exactitate cauza creşterii numărului de cazuri, însă recomandă celor care călătoresc în România să se vaccineze împotriva virusului care provoacă rujeola. Riscul de a contacta boala este cu atât mai mare cu cât încă există ţări în Europa care nu au atins pragul de vaccinare de 95% din populaţie.

Îngrijorător este că, în ţara noastră, rata vaccinării a coborât în ultimii ani până la 80% din populaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » SEMNAL DE ALARMĂ tras de europeni legat de epidemia de RUJEOLĂ din România