Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Cerem ajutor de la Dumnezeu, sfinţilor să avem şi noi o viaţă decentă, bună". Pelerinaj de pandemie la moaştele Sfântului Dimitrie din Capitală

Credinţă şi răbdare şi de Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Încă de dimineaţă, Dealul Mitropoliei a fost plin, iar mii de oameni s-au aşezat la coadă pentru a se ruga la moaşte. Numărul pelerinilor a fost, însă, la jumătate faţă de alţi ani. Jandarmii au mulţumit credincioşilor pentru că au respectat regulile cu sfinţenie.

de Andre Rotaru

la 27.10.2021 , 20:00

Credincioşi: N-am timp să mă rog pentru ceva anume. Ajunge un "Doamne Ajută!" şi Dumnezeu ştie ce are nevoie fiecare.

Ne-am rugat pentru sănătate, pentru casă, pentru familie, pentru toată lumea. 

Cerem ajutor de la Dumnezeu, sfinţilor să avem şi noi o viaţă decentă, bună.  

Vezi și

Cu credinţă, speranţă şi răbdare. Aşa au urcat şi astăzi, în zi de mare sărbătoare, mii de pelerini pe Colina Bucuriei. Au aşteptat cu seninătate rândul pentru a ajunge la racla cu moaştele sfântului Dimitrie Basarabov. Au fost şapte zile de pelrinaj, timp în care, peste 50.000 de credincioşi au urcat Dealul Mitropoliei. 

Pe acelaşi subiect

Pelerinaj de pandemie la moaştele Sfântului Dimitrie

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR: Vorbim despre o diminuare a numărului de pelerini cu aproape sau chiar mai mult de jumătate. În anii precedenţi numărul pelerinilor ajungea până spre 100.000 de persoane.

Chiar şi aşa, cozile au rămas uriaşe. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Este ora 16 iar coada la care oamenii sunt nevoiţi să stea se întinde pe mai bine de un kilometru. Este o distanţă pe care enoriaşii reuşesc să o parcurgă în aproximativ 3 ore. 

Credincios: E foarte bine faţă de alţi ani. Alţi ani stăteam câte 12 ore. 

Pe tot drumul către raclă, pelerinii au fost vegheaţi de jandarmi. 

Alexandru Iacob, purtător de cuvânt Jandarmerie: Mulţumim tuturor participanţilor care au ales să respecte regulile. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Cei care nu au ajuns încă pe Dealul Mitropoliei o mai pot face până mâine după-amiază, atunci când pelerinajul va lua oficial sfârşit, iar moaştele vor fi mutate înapoi în catedrala patriarhală.

Pe timpul zilei, cei care vor să ajungă la Sfântul Ocrotitor al Bucureştiului nu au nevoie de certificat verde. Noaptea, în schimb, ca urmare a restricţiilor de circulaţie, credincioşii trebuie să prezinte documentul. 

De poimâine, pelerinii se vor putea închina în continuare la moaşte, în catedrală. 

Andre Rotaru Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri sociale » "Cerem ajutor de la Dumnezeu, sfinţilor să avem şi noi o viaţă decentă, bună". Pelerinaj de pandemie la moaştele Sfântului Dimitrie din Capitală