Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Sfântul Dimitrie cel Nou. Mii de oameni au venit la slujba de la Patriarhie, fără să aibă nevoie de certificat verde sau test COVID

Marţi, în Capitală, credincioşii au mers la slujba de Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Pelerinajul durează până mâine, ceea ce înseamnă că oamenii vin să se roage, dar şi să sărute moaştele, unul după altul. Asta deşi toată ţara se afla sub umbrela restricţiilor. Slujbele şi, implicit, bisericile sunt considerate de autorităţi ca fiind activităţi esenţiale, aşa că aici nu este nevoie nici de vaccin, nici de dovada că am trecut prin boală şi nici de test negativ. Singurele recomandări sunt păstrarea distanţei şi purtarea măştii de protecţie. 

De Mădălina Iacob la 26.10.2021, 13:52
Vezi și

Există restricţii şi la biserică, iar credincioşii trebuie să le respecte. Este vorba, în primul rând, de masca de protecţie. Pe esplanada catedralei de la Patriarhie sunt instalate peste 200 de scaune, plasate la o distanţă de un metru şi jumătate. Astfel, credincioşii pot participa la slujbele de la altarul de vară. De asemenea, accesul către raclă se face pe un singur rând, de la baza Dealului Patriarhiei. După ce sărută sfintele moaşte, credincioşii îşi continuă drumul pe o ieşire separată, pe strada 11 iunie. Masca de protecţie este obligatorie, la fel şi distanţa între persoane. 

Zece mii de pelerini, aşteptaţi la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou

De dimineaţă au venit mii de credincioşi din toată ţara, s-au aşezat la rând, iar până la orele prânzului coada a înconjurat catedrala până după intersecţia de pe strada 11 iunie. Sunt aşteptate peste 10.000 de persoane, iar pelerinajul continuă până mâine. Miercuri, de la ora 9 dimineaţa, sfânta liturghie va fi oficiată chiar de Patriarhul Daniel.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Sfântul Dimitrie cel Nou. Mii de oameni au venit la slujba de la Patriarhie, fără să aibă nevoie de certificat verde sau test COVID