Antena Meniu Search
x

Cetatea Alba Carolina, magnet pentru turiștii în pandemie

Pentru că nu ne mai putem face planuri de vacanţă peste hotare din cauza restricţiilor, ne-am reorientat spre destinaţiile turistice de la noi.

de Redactia Observator

la 20.08.2020, 17:31

Vezi și
  • Cetatea Alba Carolina este emblema oraşului Alba Iulia.
  • Între zidurile fortăreţei sunt sute de turişti dornici să retrăiască evenimentele istorice.

Aşadar, Alba Iulia, locul unde s-a înfăptuit Marea Unire, este un oraş tot mai căutat de turiştii români. Cei dornici să descopere istoria la pas o pot face în Cetatea Alba Carolina, veche de peste trei secole.

Cetatea Alba Carolina este emblema oraşului Alba Iulia, dar şi un magnet pentru turişti, chiar şi acum în plină pandemie. Zilnc, între zidurile fortăreţei sunt sute de turişti dornici să retrăiască evenimentele istorice ce au dus la formarea poporului român.

Fortăreaţa, o adevărată bijuterie arhitecturală, se întinde pe o suprafaţă de 110 hectare, iar intrarea se face prin şase porţi împodobite cu statui inspirate din legendele războaielor antice. În interiroul cetăţii turiştii găsesc multe muzee. Sala Marii Uniri este de departe cel mai vizitat loc.

Marius Ilea - ghid turistic Alba Iulia: Numărul de turişti a început să crească în Alba Iulia, cu specificul faptului că nu ma vin gupuri organizate, ci vin turişti cu familia, cu grupuri de prieteni. În treut probabil mergeau în străinătate, acum au venit la noi, aşa cum întâmplat şi cu alte locaţii din ţară. Ne bucurăm, oarecum este un efect neprevăzut.

Cetatea Alba Carolina este în formă de stea cu şapte bastioane, iar construcţia ei a durat 23 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cetatea Alba Carolina, magnet pentru turiștii în pandemie