Antena Meniu Search
x

CFR Călători introduce vagoane de dormit și vagoane cușetă pe trenurile de lung parcurs. Cât va fi suplimentul de pat

CFR Călători anunță că va introduce de joi vagoane de dormit și cușetă la trenurile de lung parcurs care circulă în timpul zilei.

De Daniel Murărescu la 05.04.2021, 17:34
vagoane de dormit pe trenuri CFR Călători
"Ce ați zice dacă, la călătoriile lungi pe timp de zi, ați avea un compartiment la vagon de dormit doar pentru dumneavoastră?", au întrebat reprezentanții CFR Călători, în anunțul privind noile vagoane - Shutterstock
  • Vagoanele de dormit și cușetă vor fi dotate cu instalații de climatizare și prize electrice

Potrivit unui comunicat al companiei, în prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași – Timișoara și retur și București Nord – Baia Mare și retur.

"Fiind tot timpul atenţi la ceea ce ne spun călătorii noştri, am considerat că trebuie să le oferim încă un produs nou. Ce ați zice dacă, la călătoriile lungi pe timp de zi, ați avea un compartiment la vagon de dormit doar pentru dumneavoastră? Să vă puteți odihni câteva ore într-un pat confortabil, să citiți ultima carte cumpărată, să puteți lucra la laptop, să puteți vorbi la telefon sau să puteți face videoconferințe fără a fi deranjat, sau pur și simplu să discutați cu partenerul cât vreți dumneavoastră? Toate acestea sunt posibile dacă alegeți oferta noastră - un compartiment pe timp de zi la vagonul de dormit și vă asigurăm că veți ajunge la destinație mai odihnit decât ați plecat, cu multe lucruri bune bifate, câștigând o zi pe care cu orice alt mijloc de transport, ați fi pierdut-o", a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători. Acesta anunță o experiență premium în tren.

"Noi ridicăm ștacheta și mai mult și vă oferim astfel o experiență premium: cabina rezervată vă garantează un spațiu exclusiv și pregătit cu grijă de unul din colegii noștri a cărui carte de vizită o veți găsi acolo împreună cu alte surprize care să vă facă plăcută călătoria", a mai spus directorul general al CFR Călători.

Ce trenuri vor avea vagon de dormit și vagon cușetă

Potrivit Mediafax, vagoanele de dormit vor circula în compunerea trenurilor: IR 1745/ RE 4005 București Nord (plecare 6:00) – Cluj Napoca (sosire15:24/ plecare 15:44) - Baia Mare (sosire 20:00), RE 4006/ IR 1746 Baia Mare (plecare 05:40) – Cluj Napoca (sosire 09:47/plecare 09:57) – București Nord (sosire 19:41), iar vagoanele cușetă vor circula în compunerea trenurilor: IR 1833 Iași (plecare ora 06:05) – Cluj Napoca (sosire 14:58/ plecare 15:29) – Timișoara Nord (sosire ora 21:58) și IR 1834 Timișoara Nord (plecare ora 06:49) – Cluj Napoca (sosire 12:43/plecare 12:58) – Iași (sosire ora 21:46).

"La vagonul de dormit cu 2 locuri, costul suplimentului de pat va fi de doar 20 lei, reducerea fiind de 75% pe oricare din relațiile incluse pe ruta București Nord – Baia Mare la trenurile IR 1745/ RE 4005 și RE 4006/ IR 1746. Oferta la vagon cușetă: în funcție de tipul cușetei, reducerea este de 27% și de 25% din prețul suplimentului de pat. Practic, suplimentul de pat va fi 40 lei și respectiv 30 lei, la trenurile IR 1833 și IR 1834", a transmis CFR Călători.

Serviciul va fi extins ulterior și pe alte rute, în funcție de solicitările călătorilor și de condițiile specifice trenurilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » CFR Călători introduce vagoane de dormit și vagoane cușetă pe trenurile de lung parcurs. Cât va fi suplimentul de pat