Antena Meniu Search
x

Si-a donat organele: Cinci vieti, salvate de un preot

Un preot romano-catolic a cerut ca dupa moarte sa-i fie prelevate organele. Rinichii, ficatul si corneea au fost donate unor pacienti care asteptau de multa vreme sa fie salvati.

Vezi și

E primul preot de la noi care isi doneaza organele. Sambata seara, in urma unui accident cerebral a ajuns la spitalul din Oradea cu hemoragie severa. Fratele si sora lui au consimtit ca organele viabile sa-i fie prelevate. Preotul le lasase cu limba de moarte, iar Episcopia a dat dezlegare. “Daca poate folosi la ceva, pe ceilalti sa-i ajutam sa ramana in viata, sa fie mai sanatosi, atunci biserica nu pune nicio restrictive”, a declarat preotul Albert Kuss

“Cei doi rinichi au fost transportati la Institutul de Transplat Renal”, a precizat medicul Carmen Pantis, coordonatorul programului de transplant.

Cu ajutorul lor, doi pacienti din Neamt si Tulcea, un barbat si o femeie, si-au recastigat speranta intr-o viata normala. Gestul preotului din Oradea i-a salvat la timp. Medicii cautau pentru ei de multa vreme un donator compatibil.

Ficatul si corneea au ajuns la Bucuresti, acolo unde trei pacienti asteptau sa fie operati. In total, preotul a salvat cinci vieti, prin puterea credintei. A crezut tot timpul in jertfa pentru semeni. La inmormantarea parintelui, biserica din Oradea a fost plina de enoriasi.

In primele trei luni ale anului, In Romania s-au facut 43 de prelevari de organe, triplu fata de anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Si-a donat organele: Cinci vieti, salvate de un preot