Antena Meniu Search
x

Cinematograful în aer liber, atracția verii în Galați

Pentru cei sătui să stea în casă, la Galaţi, autorităţile vor să construiască un cinematograf drive-in. Au găsit deja un teren suficient de mare şi speră să-l transforme în cea mai mare atracţie a verii.

de Redactia Observator

la 11.05.2020, 17:51

Vezi și
  • Primăria a luat legătura cu mai multe companii.
  • Conceptul funcţiona în SUA şi în urmă cu zeci de ani.

Relaxarea mult-aşteptată după 15 mai nu vine cu veşti bune şi pentru iubitorii de filme: sălile de cinematograf rămân închise. La Galaţi, autorităţile au însă o soluţie pentru cei care vor să meargă totuşi la un film.

Primăria a luat legătura cu mai multe companii care pot să pună în practică proiectul. Avantajele ar fi multiple, cred autorităţile, convinse că în acest fel oamenii vor respecta şi normele de distanţare socială obligatorii şi după relaxarea restricţiilor.

Picu Apostol Roman, viceprimar Galaţi: Am gândit orice strategie ca sa scoatem cetățeanul gălățean din această stare de anxietate, din această stare de părăsire a lui în domiciliu, lucru care nu face altceva decât sa agraveze anumite stări, chiar și depresive. E un concept vechi, in SUA functiona si in anii 50 asa ceva, dar in momentul acetsaa cred eu ca e foarte important, foarte important sa ii scoatem pe oameni din case.

Cinematograful drive-in este încă în faza de proiect, dar responsabilii spun că scenele pe care toţi le ştim din filme vor deveni realitate la Galaţi.

Perioada carantinei a fost momentul propice pentru revigorarea acestui tip de cinematografe şi în alte ţări din Europa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cinematograful în aer liber, atracția verii în Galați