Antena Meniu Search
x

Încălzirea bruscă a vremii aduce fenomene meteo extreme. Este cod roşu de inundaţii în două judeţe din ţară!

Sudul ţării e ameninţat de inundaţii. Vestul - de fenomene extreme. Ploile umflă râurile şi în două judeţe, hidrologii au emis cod roşu.

Vezi și

Sudul ţării e ameninţat de inundaţii. Vestul - de fenomene extreme. Ploile umflă râurile, iar în două judeţe, hidrologii au emis cod roşu. Vântul puternic face victime şi pagube. Iar variaţiile de temperatură sfarmă munţii peste şosele. Într-o saptămână, vremea capricioasă ne-a purtat prin patru anotimpuri. Şi după zile de vară, temperaturile scad până la pragul celor de iarnă. Urmează un nou val de ninsori. 

După ce a plouat mai bine de 12 ore continuu, gospodăriile din comuna argeşeană Bradu s-au umplut de apă. Trei mii de oameni au rămas fără curent electric după ce un transformator a cedat în faţa viiturii. 

Sala Sporturilor din Piteşti s-a transformat în lac. În zona vestiarelor, apa ajunge şi la jumătate de metru. 

În Teleorman, în localităţile Lăceni şi Orbeasca, puhoaiele de peste 30 de centimetri înălţime au înghiţit străzile. Două sute de gospodării sunt inundate. 

Pompierii din Dâmboviţa scot apa din casele oamenilor cu motopompele.

Sudul şi centru ţării sunt măturate de ape. Este cod galben de inundaţii, iar pentru judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, hidrologii au emis o avertizare de cod rosu. 

În Vest, în schimb, vântul puternic pune în pericol vieţile celor care trec cu maşina pe sub poarta de intrare în Timişoara. Bucăţi mari din tablă stau să cadă la fiecare rafală.

Anul trecut, în timpul unei vijelii extrem de violente, aceeaşi poartă a strivit o maşină în mers şi un om a murit.

Stânci grele de câteva tone s-au prăbuşit în apropiere de Băile Herculane. Trecere prea bruscă de la îngheţ la dezgheţ le-a dizlocat de pe vârful muntelui. Meteorologii spun că toată primăvara va fi marcată de fluctuaţii mari de temperaturi.  

<ST-UP ANIMAT IULIANA PEPENE>

Vremea capricioasa ne ofera 4 anotimuri intr-o singura saptamana. Am inceput cu soare şi temperaturi de vara, care au depăşit 22 de grade Celsius, apoi temperaturile au scazut cu până la 5 grade ajungând la normalul perioadei. urmeaza trei zile de toamna: joi, vineri si sambata cu maxime ce nu depasesc 12 grade si ploi. iar pentru finalul de saptamana ne asteptam la o vreme de veritabila iarna cu temperaturi negative si ninsori. 

Răcirea o simţim încă de astăzi. Valorile termice au scăzut, în 24 de ore, şi cu 10 grade Celsius. 

Din nordul continentului coboară un val de aer polar, care va aduce aduce iarna înapoi în nordul Moldovei şi la munte. Până săptămâna viitoare, se răceşte în majoritatea regiunilor din ţară. Unde nu va fi foarte frig, vor fi averse însoţite de tunete şi fulgere, fenomene extrem de rare pentru luna martie. 

Întreg continentul este afectat de capriciile vremii. O provincie din Italia a fost devastată de o tornadă însoţită de tunete şi fulgere. Un român a fost la un pas să îşi piardă viaţa. Camionul său a fost răsturnat de vânt. 

Vârtejul a rupt inclusiv balcoanele unor clădiri. Mulţi locuitori au fotografiat străzile după trecerea tornadei şi au postat pozele pe internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Încălzirea bruscă a vremii aduce fenomene meteo extreme. Este cod roşu de inundaţii în două judeţe din ţară!