Antena Meniu Search
x

Colecţie impresionantă de ascuţitori

Adelina Apostol se mândreşte cu cea mai mare colecţie de ascuţitori din România!

Vezi și

Adelina Apostol se mândreşte cu cea mai mare colecţie de ascuţitori din România!  Mai exact 447 de mici opere de artă din ceramică şi din lemn, made in China. Pasiunea i-a fost insulfată de mama sa care este pictor. A primit în dar prima ascuţioare atunci când era elevă în clasele primare. Acum, ascuţitoarea în formă de lebădă, ce are peste 40 de ani vechime, este la fel de frumoasă.

Pe vremea aceea, ascuţitorile din ceramică erau destul de scumpe, 5 lei bucata şi se vindeau la set. Se găseau în toate librăriile până la mijlocul anilor '80.

Chiar dacă are sute de ascuţitori, profesoara de matematică are şi unele preferate. Are foarte mare grijă de ele, le şterge de praf săptămânal şi chiar dacă toate sunt funcţionale, creioanele le ascute doar cu cele din lemn, mai noi.

Profesoara Apostol a mai colecţionat şi timbre, şerveţele, revistele Arici Pogonici dar ascuţitorile sunt marea ei pasiune. Prietenul ei necuvântător, un bischon pe nume Rică în vârstă de 6 ani are şi el o atracţie pentru jucării. Ca să nu dea iama în colecţie, Rică este ţinut departe de dulapul de ascuţitori!

Colecţionara din Ploieşti spune că şi-a completa dulapul şi cu alte ascuţitori dar din păcate, cele care sunt acum pe piaţă nu o mai atrag. Profesoara de matematică se gândeşte să intre în Cartea Recordurilor cu ascuţitorile sale. Crede că cel puţin, în ţară, nimeni nu se mai poate mândri cu o asemenea colecţie inedită plină de culoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Colecţie impresionantă de ascuţitori