Antena Meniu Search
x

DNA a cerut ca statul să garanteze plata despăgubirilor victimelor din incendiul de la Colectiv

Sunt aproape doi ani de la una dintre cele mai mari tragedii din România. Colectiv este cuvântul care a ucis şi a legat oameni.

Vezi și

Sunt aproape doi ani de la una dintre cele mai mari tragedii din România. Colectiv este cuvântul care a ucis şi a legat oameni. Vinovăţia nu a fost stabilită, doar acuzarea. Lupta victimelor, a familiilor lor, a avocaţilor şi a procurorilor nu s-a concretizat nici acum într-un proces pe fond. Ci doar în amânări. Astăzi, cererea procurorului DNA de a constitui Statul Român ca garant al plăţii despăgubirilor a primit un nou termen.

Ministerul Finanţelor nu s-a prezentat. Motiv pentru care agonia victimelor, a familiilor şi apropiaţilor lor continuă. Pe 30 octombrie se împlinesc doi ani de la tragedie. În tot acest timp, de la trimiterea dosarului în judecată, nu s-a întâmplat nimic. Şi nu o spun eu, nu o spunem noi, o spun cei care sunt direct implicaţi în această tragică poveste!

Victimele sunt susţinute acum chiar de un procuror DNA, intrat mai târziu în acest dosar. Procurorul cere ca statul să garanteze plata despăgubirilor, dat fiind faptul că, potrivit unui calcul, a rezultat că cei acuzaţi nu ar deţine sumele necesare.

Mai mult, procurorul a susţinut şi că Statul Român trebuie să participe la procedurile judiciare în acest dosar, având în vedere că ceea ce s-a întâmplat a fost cauzat inclusiv de ignoranţa şi lipsa procedurilor a unor instituţii publice din România.

Pentru că Ministerul Finanţelor nu a răspuns citaţiei, termenul a fost amânat, din nou... Iar comemorarea celor 2 ani de la tragedie nu va fi marcată de nicio concluzie a vreunei instanţe din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » DNA a cerut ca statul să garanteze plata despăgubirilor victimelor din incendiul de la Colectiv