Antena Meniu Search
x

Comisionul de risc, la tribunal

Procesele câştigate în instanţă pe tema clauzelor abuzive le dau speranţă şi altor români că pot scăpa de ratele mari plătite la bănci.

Vezi și

Procesele câştigate în instanţă pe tema clauzelor abuzive le dau speranţă şi altor români că pot scăpa de ratele mari plătite la bănci.

Clienţii care descoperă că trebuie să plătească un comision de risc sau dobânda internă a băncii au mari şanse să primească banii înapoi. La rândul lor, bancherii spun că a devenit o modă să dai banca în judecată, chiar dacă nu ai motiv.

Bogdan a descoperit că plăteşte în fiecare lună 200 de lei în plus băncii de la care a luat credit. Plata este mascată sub denumirea comision de administrare. Aşa că s-a dus la un avocat ca să vadă dacă poate scăpa de această clauză.

Dacă ar câştiga în instanţă, Bogdan ar primi înapoi circa 15 mii de lei, adică exact cât mai are acum de plătit băncii. Când a făcut împrumutul nu a ştiut că a semnat un contract plin de capcane.

Chiar şi în condiţii ilegale. Şansa lui este că acum noul cod de procedură civilă scurtează durata procesului.

Bancherii cred însă că sunt prea mulţi români care se adresează instanţei. Şi îşi încearcă norocul în procese de aşa-zise clauze abuzive.

Dar pentru cei care au în contracte clauzele abuzive cele mai populare, şansele de a fi şterse din contract sunt foarte mari.

Clienţii câştigă în instanţă din anularea clauzelor abuzive o reducere a ratei lunare cu 200 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Comisionul de risc, la tribunal