Antena Meniu Search
x

Video Companii păgubite cu peste un milion de dolari, de o grupare din România. Infractorii dădeau anunţuri false şi promiteau clienţilor online că le vor vinde diverse produse

O grupare din România a obținut peste 1 milion de dolari de la companii din toata lumea păcălindu-le pe internet. Infractorii dădeau anunţuri false, cu diverse produse, luau banii însă produsele nu mai ajungeau la cumpărători. Zeci de persoane au ajuns la audieri, iar ancheta se desfășoară în numeroase țări.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 10.08.2021, 20:27

Vezi și

Infractorii vindeau de la materiale lemnoase la alimente şi chiar măşti de protecţie în timpul pandemiei. Aceştia dădeau diverse anunţuri pe site-uri de cumpărături, ba chiar au clonat un site al unei firme de curierat. În acest mod, cumpărătorii aveau impresia chiar că îşi pot urmări coletul comandat. După ce trimiteau banii în conturile din România, nu primeau nimic în schimb.

Din grupare nu fac parte români, doar camerunezi, cu toţi însă sunt stabiliţi de ani buni aici în România şi tot de aici controlau întreaga afacere ilegală. Ar fi făcut asta încă din 2017 şi până în prezent când au intrt pe fir procurorii DIICOT. 30 de firme din străinătate au fost păgubite cu peste un milion de dolari. Mai multe percheziţii au fost făcute astăzi, în urma acestora 26 de persoane au ajuns la audieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Companii păgubite cu peste un milion de dolari, de o grupare din România. Infractorii dădeau anunţuri false şi promiteau clienţilor online că le vor vinde diverse produse