Antena Meniu Search
x

Competiţie între primării pentru împodobirea oraşelor de sărbători

Se apropie Sărbătorile aşa că majoritatea oraşelor mari dar şi mai mici s-au împodobit corespunzător. De la Constanţa până la Cluj, nu există stradă principală care să nu fie decorată ca în poveşti.

de Redactia Observator

la 09.12.2019, 17:21

Vezi și

Se apropie Sărbătorile aşa că majoritatea oraşelor mari dar şi mai mici s-au împodobit corespunzător. De la Constanţa până la Cluj, nu există stradă principală care să nu fie decorată ca în poveşti.

Dacă în unele zone au fost preferate motivele naţionale, alţi edili au ales să transforme pieţele şi aleile într-o poveste de Crăciun cu steluţe, fulgi de zăpadă strălucitori şi copaci poleiţi.

La Cluj, luminile de sărbători s-au aprins de Ziua Naţională. Copacii au fost împodobiţi, aleile luminate festiv, iar cei câţiva fulgi de zăpadă care au căzut peste oraş l-au transformat într-un loc de basm.

Târgul de Crăciun din centrul oraşului este unul dintre cele mai frumoase din Europa, spun localnicii, şi va rămâne împodobit cu o multime de ornamente, şi cu un brad de Crăciun până în ianuarie.

Hunedoara pare un alt oraş de când s-au aprins luminile festive. Cel mai frumos a fost decorată pietonala din centrul oraşului, iar stelele uriaşe atrag deopotrivă copiii şi vârstinicii.

Şi la Constanţa, luminile în formă de steluţe şi fulgi de nea au împodobit străzile şi parcurile. Totul spre bucuria localnicilor care simt că se apropie Crăciunul chiar dacă până acum zăpada s-a lăsat aşteptată.

Centrul oraşului Oradea a fost împodobit şi el de sărbătoare. Decoraţiunile care luminează acum străzile şi centrul oraşului au costat jumătate de milion de euro.

Au fost folosite 14 km de ghirlande și peste 300 de figurine luminoase amplasate pe stâlpi, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea au diferite forme: de la brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni până la arcade luminoase.

Iar printre ele pot fi văzute şi mici coloane ale infinitului. De altfel, motivele tradiţionale româneşti au fost preferate şi de edilii din Brăila.

La Galaţi siluetele care aduc aminte de portul popular au fost cele mai admirate, iar la Ploieşti, 2000 de beculeţe luminează zilele acestea oraşul. Cele mai apreciate sunt figurinele 3D şi cupolele de luminiţe care acoperă piaţetele.

În centrul oraşului s-au deschis Orăşelul Copiilor şi Târgul de Crăciun. Acolo, copiii pot să se distreze şi să viziteze chiar casa lui Moş Crăciun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Competiţie între primării pentru împodobirea oraşelor de sărbători