Competiție între bucătari la Transylvanian Barbecue Festival, în Covasna
La Olteni, în Covasna, s-a dat o adevărată bătălie între grătarul secuiesc şi popularul barbeque de peste Ocean. Bucătari din opt ţări au venit în România să-şi pună toată priceperea în preparate care să-i lase pe toţi fără cuvinte.
La Olteni, în Covasna, s-a dat o adevărată bătălie între grătarul secuiesc şi popularul barbeque de peste Ocean. Bucătari din opt ţări au venit în România să-şi pună toată priceperea în preparate care să-i lase pe toţi fără cuvinte. Niciunul dintre ei nu-şi dezvăluie secretele, însă fiecare a ales cu grijă şi carnea şi aroma lemnului pentru foc.
Bucătarii au uitat de clasicul grătar cu cărbuni și l-au împrumutat pe cel american. Un grill-smoker, în care carnea se rumeneşte pe foc şi primeşte lent şi aroma lemnului care arde.
Ca să fie gustoasă, carnea se ţine şi 12 ore la foc, iar temperatura nu trebuie să depăşească 140 de grade. Americanii care au venit să ne arate cum se face grătarul peste Ocean, aleg bine şi carnea, şi lemnul, şi condimentele.
Între două probe de concurs, doi bucătari din Italia glumesc, ca să-şi alunge emoţiile. Inelul roşiatic de pe feliile de carne e dovada că în preparatul final au pătruns şi fumul, şi aroma lemnului ars. La final, carnea primeşte condimente şi ulei de măsline cu trufe.
17 echipe din opt ţări s-au întrecut la Covasna, în curtea castelului Miko, construit în anul 1827 de contele cu acelaşi nume. România le-a lăsat oaspeţilor prima impresie.
Transylvanian Barbecue Festival e la prima ediţie în România, iar organizator internaţional este o organizaţie din Kansas cu 15 mii de membri, care străbate lumea pentru a promova cultura gastronomică americană.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰