Antena Meniu Search
x

Complexul Europa, pus la pământ spre disperarea comercianţilor

Se încheie o eră! Primul mare centru angros din România este demolat cu scandal. Complexul Europa, locul unde oameni din toată ţara veneau să cumpere marfă ieftină, este pus la pământ. Este decizia proprietarei terenului, care a stârnit furia comercianţilor.

de Redactia Observator

la 11.09.2019, 20:34

Vezi și

Se încheie o eră! Primul mare centru angros din România este demolat cu scandal. Complexul Europa, locul unde oameni din toată ţara veneau să cumpere marfă ieftină, este pus la pământ. Este decizia proprietarei terenului, care a stârnit furia comercianţilor. Întins pe 26.000 de metri pătraţi, centrul comercial Europa a găzduit în zilele de glorie şi 5.000 de buticuri. La aproape fiecare control, autorităţile au scos la iveală şi evaziunea fiscală.

În zorii zilei, comercianţii din complexul Europa au aflat că standurile lor nu mai scapă de demolare. Proprietara terenului a îngrădit complexul şi va demonta toate buticurile în zilele următoare. 

Este consecinţa unui conflict vechi de zeci de ani pe care îl avea cu un om de afaceri care susţine că deţine toate standurile din centrul comercial. 

O comerciantă spune că "noi suntem victime colaterale! Noi suntem victime colaterale, că nimeni nu a dat un comunicat oficial şi un act oficial".

Cristina Salitră spune că încearcă de aproape 25 de ani să folosească terenul pe care l-a moştenit de la tatăl ei. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În războiul pentru Europa, comercianţii au picat la mijloc. De la înfiinţarea sa, în 1995, complexul a găzduit şi câte 5.000 de standuri, pe 26.000 de metri pătraţi. Era locul în care oameni din toată ţara găseau orice fel de marfă, într-o epocă în care nu existau nici mall-uri, nici hipermarketuri.

O comerciantă spune că "aici venea şi om sărac şi om bogat. Toată lumea era la noi. Acum, dacă s-a desfiinţat, asta e".

Aşa arată rămăşiţele unui stand din fostul complex Europa. La fel ca acest comerciant, cu toţii sunt obligaţi să elibereze standurile astfel încât, în câteva zile, acest imobil să poată fi demolat.

Zeci de camioane de marfă fără acte de provenienţă au fost confiscate, de-a lungul timpului, din complex. Mai rămăseseră aici doar câteva sute de standuri. 

O comerciantă spune că "în momentul în care intră ANAF-ul e imposibil să nu-ţi găsească ceva. Că de ce e materialul ăsta şi nu altul. Deci trebuie să-ţi găsească".

Şi evaziunea fiscală a fost mereu o problemă.

Comercianţii spun că se vor muta în alte angrouri din Bucureşti, unde produse de firmă sunt vândute la preţuri suspect de mici.

Proprietara terenului spune că, după demolarea complexului Europa, nu exclude ca un nou centru comercial să fie ridicat în locul celui vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Complexul Europa, pus la pământ spre disperarea comercianţilor