Antena Meniu Search
x

Teste pentru Covid-19 refuzate în Cuza Vodă: "Nu vreau, pentru că nu avem nicio boală"

Oamenii din comunităţile rrome par să nu înţeleagă gravitatea pandemiei. O comună din Constanţa ar putea deveni un focar de coronavirus, după ce un bărbat a fost depistat cu COVID-19, iar familia sa prezintă deja simptome.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 10:39

Vezi și
  • Mai multe persoane din comunitatea de rromi din Cuza Vodă au refuzat testarea
  • Primarul susține că unii localnici au simptome de Covid-19

Chiar ieri, în prima zi de Paşte, reprezentanţii DSP au mers în mijlocul oamenilor pentru a-i testa. Jumătate din ei, însă, au refuzat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Jandarmi, poliţişti şi medici DSP au umplut străzile comunei Cuza Vodă din judeţul Constanţa, după ce aici a fost depistat un caz de coronavirus. Au avut parte, însă, de o surpriză.

"Nicio problemă. Aţi adus câte o ţuică?", a intrebat un bărbat.

Reporter: De ce nu vreţi să faceţi (n.r testul), doamnă?

Localnică: Nu vreau, pentru că nu avem nicio boală. Ne ştim destul de sănătoşi. De ce să avem dacă nu mă doare capul, nu mă doare mâna, nu mă doare piciorul.

Cei care refuză testarea nu pot fi obligați

Medicii DSP spun că nu îi pot obliga pe oameni să fie testaţi.

"Le-am explicat la fiecare în măsura în care ei pot înţelege lucrurile astea", explică un specialist al Direcției de Sănătate Publică.

Viorel Dulgheru, primar Cuza Vodă - I-am carantinat la locuinţă pe cei care luase contact cu persoana infectată şi mi s-a răspuns că abia în momentul în care vor fi 10 cazuri, abia atunci se vor lua masuri.

Autorităţile se tem, însă, de un focar, iar edilul ia în calcul carantinarea comunei. Din cei 5.000 de locuitori, peste 200 de familii sunt de rromi. 50 dintre ei au venit din zone de risc ale Italiei.

Viorel Dulgheru, primar Cuza Vodă - Am vorbit cu medicul de familie şi mi-a explicat că simptome au şi soţia băiatului ăsta şi fiica, dar ei fiind persoane rrome se cam ascund.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a refuzat să ofere detalii echipei Observator.

Locuitorii au continuat să facă haz de necaz şi după retragerea medicilor DSP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Teste pentru Covid-19 refuzate în Cuza Vodă: "Nu vreau, pentru că nu avem nicio boală"