Antena Meniu Search
x

Concurs: Cele mai frumoase cămăși tradiționale, premiate în Gorj

Provocare inedită pentru româncele care poartă cu mândrie costumul tradițional din străbuni. De Ziua Universală a Iei, în Gorj, va fi organizat un concurs în cadrul căruia vor fi premiate cele mai frumoase cămăși tradiționale. 

de Redactia Observator

la 17.06.2022, 15:21

Concurs cămăşi tradiţionale
Concurs cămăşi tradiţionale

Concursul „Ia gorjenească" este dedicat tuturor doamnelor și tinerelor din Gorj, din țară, dar și din Diaspora, care păstrează în suflet frumusețea costumului tradițional și poartă cu dragoste ia gorjenească. Concursul se va desfășura în data de 24 iunie 2022, la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, județul Gorj.

La ora 16, concursul va începe cu prezentarea portului popular. Concurenții vor prezenta în concurs ia, vorbind despre proveniență, vechime, material, tehnică de cusut, categorii de motive, cromatică, simbolistică etc. Durata prezentării nu trebuie să depăşească 5 minute. Premierea va avea loc la ora 18. Vor fi acordate 7 premii, a câte 500 de lei brut/premiu.

Înscrierea se face pe baza „Formularului de înscriere” cu toate datele completate și copia cărţii de identitate

Formularul de înscriere se poate descărca de pe pagina oficială de facebook a Scolii Populare de Arte ”Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, precum și de pe site-ul instituției www.scoalapopularadearta.ro, secțiunea Manifesări culturale. Documentele necesare înscrierii la concurs vor fi transmise în format pdf. la adresa de email: [email protected], dar pot fi înmânate si fizic secretariatului tehnic al juriului, prezent la muzeu.

Pentru secțiunea cu participare fizică în cadrul evenimentului cultural-artistic de la Muzeul Arhitecturii Populare Gorj de la Curtișoara, data limită de înscriere este 24 iunie 2022, ora 16:00. Pentru secțiunile on-line, data limită de înscriere la concurs este 23 iunie 2022, ora 12:00.

Juriul concursului va fi alcătuit din specialiști de prestigiu. Evenimentul este organizat de către Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu și Asociația „La Blouse Roumaine - IA” , având ca instituții partenere Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” și Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, cu sprijinul Consiliului Județean Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Concurs: Cele mai frumoase cămăși tradiționale, premiate în Gorj