Antena Meniu Search
x

Video Concurs de şah subacvatic. Şase elevi din Craiova, pasionaţi de sporturi extreme, au reuşit să obţină un record naţional la scufundări

Şahul se poate juca şi în... apă.  Au demonstrat acest lucru şase elevi, pasionaţi de sporturi extreme. Vrând să obţină un record naţional în materie de scufundări, şi-au dat întâlnire la un bazin sportiv din Craiova pentru a da start aventurii. Au luat cu ei şi tabla de şah, ca să nu se plictisească în cele peste patru ore petrecute sub apă.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 08:40

Vezi și

Cu echipamentele pregătite şi cu multă încredere. Aşa au ajuns cei şase elevi şi antrenorii lor, la parcul acvatic din Craiova. Ţelul lor: cel puţin 4 ore petrecute sub apă. Totul, pentru a stabili şi primele recorduri din ţara noastră la scufundare în grup şi individuală. 

Elev: Eu cred că vom reuşi. Va fi destul de greu pentru că ne-am antrenat, dar...4 ore este destul de mult, dar cred că vom reuşi.  

Competiţie de şah sub apă

Ca să nu se plictisească, instructorii au venit cu o idee în premieră pentru ţara noastră: un concurs de şah subacvatic.

Gabriel Dan Chiriac, instructor: Am preluat ideea de şah subacvatic, dar am modificat-o. La nivel mondial există şah subacvatic în condiţiile în care toţi participanţii stau la suprafaţă şi intră doar ca să mute piesele. 

Sportivii spun că au numai de câştigat din pasiunea lor, iar în cele din urmă şi-au îndeplinit scopul. Au reuşit să stea sub apă 4 ore şi 20 de minute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Concurs de şah subacvatic. Şase elevi din Craiova, pasionaţi de sporturi extreme, au reuşit să obţină un record naţional la scufundări