Antena Meniu Search
x

Acțiuni ample ale poliției, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2

A început weekendul şi, odată cu el, şi controalele autorităţilor. Zeci de poliţişti şi jandarmi sunt puşi în gardă şi fac razii în zonele turistice sau aglomerate. Pe litoral, după imaginile de weekendul trecut, cu îngrămădeala de pe terase, agenţii au luat la picior falezele şi promenadele din staţiuni pentru a vedea dacă sunt respectate regulile de protecţie. La fel s-a întâmplat şi pe faleza Dunării, dar şi în malluri.

de Redactia Observator

la 04.07.2020, 11:03

Vezi și
  • Polițiștii, pe străzi în acest weekend
  • Controale în toată țara

De sus, satul de vacanţă din staţiunea Mamaia pare un furnicar. La fel şi faleza. Totul arată ca o seară de vară, obişnuită, din vârful sezonului estival.

Oamenii fac slalom. În mijlocul aglomeraţiei, însă, au patrulat şi zeci de poliţişti şi jandarmi pentru a se asigura că distanţarea socială e respectată.

Nu au scăpat de control nici şoferii din trafic. La intrarea şi ieşirea din staţiunea Mamaia, poliţiştii au organizat filtre.

Controale la sânge au fost şi în cluburile din nordul staţiunii. Jandarmii s-au asigurat că nu mai e bulucul de săptămâna trecută de pe terase.

De altfel, acele imagini au generat măsurile însprite. Aproape 200 de poliţişti au fost detaşaţi din ţară în acest sezon estival, pe litoral. Staţiunile sunt monitorizare constant de la sol, dar şi din aer.

Peste 130 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne participă la o acțiune de prevenire a răspândirii virusului SARS-Cov 2. Zonele vizate au fost mall-urile, parcurile, zonele de promenadă și nu, în ultimul rând, faleza Dunării din Galați.

GABRIEL AVRĂMESCU, PREFECTUL JUDEȚULUI GALAȚI - Măsurile sunt luate tocmai pentru a încerca să conștientizeze toți locuitorii că e important să fim responsabili în continuare aşa cum am fost pe perioada stării de urgență.

CMS. IULIAN UNGURU, IPJ GALAŢI - Scopul acestei acțiuni, scopul principal, este de a preveni răspândirea infecției cu SARS-CoV-2.

Descinderi ale forţelor de ordine sunt şi în mall-uri. Poliţişti şi jandarmi patrulează printre raioane pentru a vedea dacă masca e purtată şi distanţarea. respectată.

Acţiunile de control şi siguranţă vor continua tot weekendul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Acțiuni ample ale poliției, pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2