Antena Meniu Search
x

Copii invizibili pentru autoritati

Copiii nu sunt invizibili, dar uneori statul roman se preface ca nu-i vede. O familie din Bucuresti se judeca de patru ani cu autoritatile, pentru indemnizatia de crestere a copilului

Vezi și

Au gemene, insa mai marii de la conducerea tarii au decis ca doar una dintre ele poate beneficia de ajutorul statului. Motivul: asa prevedea legea in 2007, atunci cand s-au nascut gemenele. Intre timp, a fost modificata, doar ca nu se aplica retroactiv.

Din dragoste pentru ele s-au luptat cu autoritatile, in ultimii patru ani. Dupa sase infatisari la tribunal si zece de memorii, nu au primit nimic. In 2010 au crezut ca lucrurile se vor rezolva. "Tribunalul Bucuresti ne-a dat dreptate solicitand Ministerului Muncii sa dea reatroactiv cea de a doua indemnizatie, pentru cel de-al doilea copil", a povestit Gheorghe Mosii, tatal fetelor. A urmat insa recursul si au pierdut.

Practic, pentru statul roman, unul dintre copiii lui nu exista, cu toate ca are certificat de nastere si primeste alocatie. Indemnizatia insa a fost doar pentru una dintre surori.

Raspunsul autoritatilor a fost unul, cat se poate de pragmatic. "Asa cum la nasterea a unor gemeni sau a unor tripleti nu primim un salariu dublu sau triplu, asa si indemnizatia pentru cresterea copilului a fost considerata la momentul respectiv ca fiind pentru o nastere", a explicat Iolanda Staniloiu, purtator de cuvant al Ministerului Muncii.

Asa era legea in 2007. Atunci, sute de parinti cu gemeni sau tripleti au amenintat ca vor da in judecata statul pentru a obtine fonduri pentru toti copiii, si nu doar pentru unul singur. Guvernatii au adus modificari, iar Ionela Donciu a fost prima mama care a castigat in instanta drepturile pentru cele trei fiice ale sale. Doar ca lege nu se aplica retroactiv, spun autoritatile.

Acum, parintii care au gemeni sau tripleti primesc 600 de lei, in plus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copii invizibili pentru autoritati