Antena Meniu Search
x

Copii alături de militarii români de elită, la o unitate din București

Zeci de copii din Capitală au avut o misiune inedită: au fost militari pentru o zi. De la procesul de recrutare, până la cel de tragere cu tunul, cei mici s-au întrecut să-şi dovedească îndemânarea.

de Redactia Observator

la 09.06.2019, 02:52

Vezi și

Zeci de copii din Capitală au avut o misiune inedită: au fost militari pentru o zi. De la procesul de recrutare, până la cel de tragere cu tunul, cei mici s-au întrecut să-şi dovedească îndemânarea. O unitate de elită a Armatei Române şi-a deschis porţile pentru public. Timp de câteva ore, soldaţii au lăsat garda jos şi i-au învăţat şi pe copii ce înseamnă să porţi uniforma militară.

Pe acordurile fanfarei, zeci de copii au luat cu asalt unitatea militară. Echipaţi corespunzător, cei mici au dat întâi proba recrutării.

Radu are 7 ani. Încurajat de pe margine de tatăl său, a reuşit să facă 30 de flotări. La final, a primit o brăţară şi o insignă.

După ce au îmbrăcat costumele de protecţie, micii militari au învăţat să tragă cu tunul şi cu armele. Evident, fără muniţie adevărată.

După misiunile încheiate cu succes, a urmat ospăţul: celebra fasole cu afumătură, preparată în bucătăria de campanie.

Pe platoul principal, cei prezenţi s-au bucurat de reconstituirea unei bătălii din Primul Răboi Mondial şi de exerciţiile spectaculoase ale militarilor.

Evenimentul de sâmbătă a fost la cea de-a treia ediţie, iar militarii unităţii de elită au promis că-şi vor deschide porţile şi anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Copii alături de militarii români de elită, la o unitate din București