Antena Meniu Search
x

Copii uitaţi la soare toată ziua

Îşi fac rău cu mâna lor şi îşi expun copiii la acelaşi pericol. Inconştienţi, din greşeală sau pur şi simplu indiferenţi, părinţii stau la plajă cât e ziua de lungă.

Vezi și

 Îşi fac rău cu mâna lor şi îşi expun copiii la acelaşi pericol. Inconştienţi, din greşeală sau pur şi simplu indiferenţi, părinţii stau la plajă cât e ziua de lungă. Nici exploziile solare, nici avertizările medicilor nu îi conving să renunţe la soare.

Nu e zi fără ca plaja să nu fie invadată de dimineaţă până seara, la fel cum nu e vară fără arsuri provocate de expunerea prelungită la soare. Oricâte avertismente ar primi, iubitorii de bronz ştiu una şi bună: vor să plece acasă coloraţi cât pentru un an întreg. Mai grav este că îşi supun copiii aceluiaşi ritual.

La orele prânzului, pe malul mării găseşti copii de toate vârstele. Bebeluşi, mai mari şi mai mici, cu toţii se bucură de apă, de nisip şi. de soare. Întrebaţi de ce nu îşi protejează măcar copiii de radiaţiile atât de periculoase, părinţii găsesc mereu o explicaţie. Şi o scuză.

După ani la rând în care soarele face pe cât de mult bine, pe atât de mult rău, pielea se resimte. Indiferent de factorul de protecţie pe care îl au cremele menite să ne apere. Imediat după expunerea la soare, organismele afectate reacţionează.

Dureri greu de suportat, crampe, vărsături şi febră. În timp, arsurile repetate duc la temutul cancer de piele. În ultimii zece ani, numărul cazurilor de melanom MALIGN s-a dublat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Copii uitaţi la soare toată ziua