Antena Meniu Search
x

Video Copiii din Diaspora învaţă ce înseamnă să fii român, în taberele organizate în Neamţ şi Bistriţa Năsăud

Au crescut în străinătate, dar vor să înveţe ce înseamnă să fii român. Vorbim despre copiii românilor din Diaspora. Tinerii, unii veniţi pentru prima dată în România, participă la diverse ateliere creative, în Bistriţa Năsăud şi în Neamţ. Vor învăţa aici tradiţiile şi cultura românească, dar vor vizita şi locurile unde s-au născut părinţii sau bunicii lor.

de Redactia Observator

la 01.08.2022, 08:34

Vezi și

Peste 100 de copii şi adolescenţi, veniţi din 17 ţări, participă la diverse ateliere creative unde se familiarizează cu istoria, cultura, geografia şi muzica din România.

Coordonatoare: „Copii sunt foarte implicati, avem şi copii din Franţa, Cipru, Grecia. Sunt foarte fericiţi ca pot pune în practica melodiile româneşti.”

Exerciţiile de vorbire se fac în atelierul de literatură

Ionuț, voluntar ARC: „Să citim cât mai mult în limba română. Să facem în aşa fel încât să promovăm limba română şi peste hotare.”

Pentru ediţia din acest an, au fost alese taberele de agrement din Oglinzi, județul Neamț și cea din orașul-stațiune Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud.

Pentru cei peste o sută de copii din Diaspora, tabara se apropie de final. Aceştia se reîntorc cu regret in tările de adoptie pentru că… “România este țara mea”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Copiii din Diaspora învaţă ce înseamnă să fii român, în taberele organizate în Neamţ şi Bistriţa Năsăud