Antena Meniu Search
x

Copil român ucis de un experiment medical în Germania

Un medic le-a transformat copilul de doi ani în cobai şi l-a ucis cu o operaţie experimentală. Sunt acuzaţiile revoltătoare ale unor părinţi din România care au căutat salvarea fiului într-o clinică privată din Dusseldorf.

Vezi și

 Mihaela şi Darius Spîrlea au pus viaţa fiului lor în mâinile medicului de la clinica germană. Îi asigurase că injectarea celulelor stem în creier îi va reda sănătatea copilului de 2 ani.

Părinţii n-au ştiut că doctorul făcea de fapt tratamente neaprobate cu celule stem. Iar pacienţii lui erau cobai. După reclamaţia românilor, poliţia germană a început o anchetă. S-a dovedit că băieţelul de doi ani nu era singura victimă a controversatului tratament. Medicul a fost acuzat oficial şi adus în faţa judecătorilor.

Potrivit legii germane, dacă va fi găsit vinovat, medicul ar putea primi o amendă şi pedeapsă cu închisoarea de 5 ani. Clinica în care s-a făcut tratamentul experimental are acum interdicţie pentru efectuarea procedurilor cu celule stem.

Originari din Timiş, Darius şi Mihaela Spîrlea trăiesc acum în Italia, împreună cu fetiţa lor de nici un an. Aşteaptă însă ca autorităţile din Dusseldorf să facă lumină în cazul morţii primului lor născut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Copil român ucis de un experiment medical în Germania