Antena Meniu Search
x

Copilărie transformată în luptă pentru supravieţuire

Daria are şapte ani şi îi place să cânte. Fredonează când învaţă sau când se joacă. O singură notă îi lipseşte de pe portativul vieţii: mama

Vezi și

Daria are şapte ani şi îi place să cânte. Fredonează când învaţă sau când se joacă. O singură notă îi lipseşte de pe portativul vieţii: mama

Pentru Daria, chiar şi pisica toarce pe note muzicale. Toată ziua, casa bunicii răsună de cântecele vesele ale fetiţei. A învăţat să cânte la grădiniţă. De atunci,  nu s-a mai oprit. La toamnă trebuie să meargă la şcoală. Dar orele nu par să o oprească din cântat.

La cei şapte ani, ar trebui să fredoneze doar cântece vesele. Dar unele sunt pline de durere. În 2007, mama Dariei a ucis un bărbat. Femeia a susţinut că totul s-a întamplat ca o reacţie de autoapărare. Bărbatul ar fi vrut să o violeze. Cu toate acestea, a fost condamnata pentru omor la ani grei de închisoare.

Mama Dariei traieste zi şi noapte într-o celulă din Penitenciarul Bacău. Acum două săptămâni, fata a fost lăsată să vorbească cu mama ei. În spatele unui perete de sticlă.

Bunica este mamă şi tată pentru Daria. Ea a fost cea care a salvat-o să nu ajungă în orfelinat.Fata trăieşte în odaia bunicii, cu pereţii de un alb-murdar, iar în fiecare seară doarme într-un pat vechi şi rupt.

La loc de cinste în camera micutei stă costumul popular. Poartă cu mândrie ia oferită de Viorica Macovei, alături de care a cântat pe scena Next Star în acest sezon.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Copilărie transformată în luptă pentru supravieţuire