Antena Meniu Search
x

Video 8 Martie în şcolile româneşti

Printre cele mai "răsfăţate" femei de 8 Martie sunt profesoarele şi educatoarele, care au plecat acasă astăzi cu braţele pline de flori. Şi nu numai! Părinţii n-au renunţat la obiceiul darurilor scumpe pentru doamna: bijuterii, vouchere sau chiar bani în plic. În unele grădiniţe din Capitală, costul fost între 150 şi 200 de lei de copil. Cei mici le-au surprins şi pe mamele lor, cu mesaje şi felicitări. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.03.2023, 11:28

Vezi și

"Eu o iubesc pe mami, pentru că e mama mea şi pentru că fără ea nu aş fi trăit pe Pământ! Te iubesc, mami, foarte foarte mult!", spune o fetiţă. "O iubesc cel mai mult pentru că m-a născut din burtă, pentru că dacă nu era ea probabil mă năşteam în altă familie şi o iubesc foarte mult pe asta", mărturiseşte un băieţel. "O iubesc pe mami cel mai mult pentru că ne face toate poftele! Când facem o prostie, ne ceartă blând. Te iubesc, mamico!", zice o altă fetiţă.

Copiii şi-au sărbătorit mamele, de 8 Martie

Chiar dacă nu ştiu încă să scrie, elevii de la clasa pregătitoare au confecţionat felicitări cu fotografii pentru mamele lor. Înainte să sune clopoţelul, catedra s-a umplut de flori pentru doamna. "Învăţătoare fiind de 30 de ani, este cea mai frumoasă zi. O serbăm şi pe mami, pe doamna învăţătoare, pe fetiţa din prima bancă", spune Cristina Senoş, învăţătoare. 

La clasa a cincea, serbarea s-a lăsat cu lacrimi, după ce copiii au compus cea mai lungă scrisoare pentru mama: "De fiecare dată când am fost bolnavă, tu ai fost lângă mine. Îmi pare rău pentru toate supărările""Cele mai frumoase gânduri se îndreaptă astazi către mamele noastre. La mulţi ani, mama, cu această ocazie!", spune Mădălina Iacob, reporter Observator.

Ce cadouri au primit profesoarele

Mamele au primit cadouri, dar au şi dat pentru învăţătoare sau profesoare. Anul acesta, de 8 Martie darurile au fost diverse. Da la bomboane de ciocolată, până la bijuterii scumpe din aur sau chiar lenjerii de pat. Unele doamne au făcut din timp lista de dorinţe, ca de Crăciun. Au fost grupuri de părinţi care s-au mobilizat şi au adunat sume ce depăşesc 3.000 sau 4.000 de lei la o clasă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » 8 Martie în şcolile româneşti