Antena Meniu Search
x

Video Cadou special de Ziua Femeii. Româncele care se răsfaţă peste hotare, de 8 Martie: "Ne aflăm pe Coasta de Azur"

Obiceiurile de Ziua Femeii se schimbă de la an la an. De ziua lor, femeile şi-au facut singure un altfel de cadou: o vacanţă în străinătate. Spania, Italia, Maroc şi Costa Rica, sunt câteva dintre destinaţiile unde petrec cu prietenele de 8 Martie.

Alin Stan
de Alin Stan

la 07.03.2023, 22:47

Vezi și

"Anul acesta am decis să petrecem altfel 8 Martie. Împreună cu fetele, am venit într-un circuit inedit. În acest moment ne aflăm pe Coasta de Azur", arată o turistă. O masă la restaurant a devenit un lucru banal de 8 Martie, spun multe tinere. Dar o vacanţă peste hotare e altceva. Corina şi-a făcut singură un cadou de 500 de euro: o călătorie la Roma. 

Obicei nou de 8 Martie: singure în vacanţă, de Ziua Femeii

"Am ales Roma. Sunt două nopţi, trei zile în care o să avem ocazia să ne bucurăm de mâncarea italienească, de obiectivele turistice din Roma pentru că este un oraş fascinant. Noi, fetele, ştim mereu să ne facem cele mai frumoase cadouri, aşa că e mai bine să preluăm iniţiativa", spune Corina, turistă.

Pe Aeroportul "Henri Coandă" din Bucureşti a fost aglomeraţie mare astăzi. "Cifrele agenţiilor de turism sunt confirmate de realitatea din aeroport şi spun asta pentru că astăzi cu o zi înainte de 8 Martie, porţile de îmbarcare din aeroport erau pline de femei", arată Alexandra Marin, reporter Observator. 

Pe acelaşi subiect

"De 8 martie ne răsfăţăm ca fetele la Colmar în Alsacia, Franţa. Ne întoarcem la sfârşitul săptămânii. Vrem să ne facem de cap, să ne plimbăm", povestesc mai multe turiste. "De 8 martie, vom petrece la Veneţia. Sărbătorim acolo. Ca doamnele, singurele. Relaxare, distracţie. Trebuie să ne mai acordăm timp, că uităm. De multe ori fuga-fuga, cu treabă, cu serviciul, cu obligaţii", spune altcineva. Înainte de urcarea în avion, doamnele şi domnişoarele au primit flori. 

Destinaţiile preferate de românce

Conform studiilor, destinații pereferate de femei de 8 martie sunt Costa Rica, Roma, Austria sau Bali. "Doamnele doresc să se cunoască mai bine, să experimenteze mai multe lucruri de unele singure. Să aibă parte de terapii şi de tratamente dedicate doamnelor. Foarte multe doamne aleg Italia. Dacă vorbim de destinaţii în afara Europei, poate un SPA în Bali, dedicat doamnelor. Sunt pachetele lady's only. Costa Rica, o destinaţie mai aventurieră", explică Andreea Voicu, director vânzări în turism.

La agenţiile de turism ajung şi domnii în această perioadă. Caută un cadou pentru soţii sau mame. "Domnii au fost extrem de atenţi anul acesta. Ne-au contactat din timp şi ne-au rugat să ne gândim la ceva deosebit. Fie că merg la shopping, fie că vor să se bucure de câteva zile la SPA sau vor să explozeze ceva nou, doamnele vor să cucerească lumea", mai spune Roxana Ilinca, reprezentant agenţie de turism. 

Cât costă un sejur de 8 Martie

Preţurile pentru astfel de vacanţe pornesc de la 450 de euro la Roma şi pot ajunge şi la 7.000 de euro pentru un safari în Botswana. Comparativ cu aceeaşi periaodă a anului trecut, numărul vacanţelor de acest fel a crescut cu 25%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Cadou special de Ziua Femeii. Româncele care se răsfaţă peste hotare, de 8 Martie: "Ne aflăm pe Coasta de Azur"