Antena Meniu Search
x

Cozi uriașe la Noaptea Muzeelor, în mai multe orașe ale țării

Noaptea Muzeelor a scos zeci de mii de români din case. Intrările gratuite la obiectivele culturale au contat mai mult decât cozile kilometrice. Oamenii au stat la rând chiar şi trei ore pentru o vizită de câteva minute.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 00:22

Vezi și

Noaptea Muzeelor a scos zeci de mii de români din case. Intrările gratuite la obiectivele culturale au contat mai mult decât cozile kilometrice. Oamenii au stat la rând chiar şi trei ore pentru o vizită de câteva minute. Cel mai mic muzeu din România, dar şi o colecţie impresionantă de Picturi în Mişcare au fost noutăţile acestui an în Bucureşti. În ţară, Peleşul şi Castelul Corvinilor au atras cei mai mulţi vizitatori.

Timpii de aşteptare au fost infinit mai mari la Observatorul Astronomic. Aici, coada s-a întins pe doi kilometri.

Noaptea muzeelor a avut şi câteva premiere la această a 15-a ediţie. Una dintre ele a fost expoziţia de picturi în mişcare. Un concept unic a fost prezentat şi de Corul Naţional de Cameră Madrigal.

50 de muzee şi expoziţii au fost deschise numai în Bucureşti, alte 100 în ţară.

Jocuri de lumini, explozie de culori şi frânturi de istorie. Castelul Corvinilor a arătat ca-n poveşti. Atraşi de atmosfera medievală şi de spectacolul inedit, 20 de mii de oameni au venit la cetate.

Şi Castelul Peleş a avut porţile deschise întreaga noapte. În schimb, la Galaţi, vedetele au fost peştii şi reptilele expuse la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii. Iar la Buzău, un colecţionar a expus Enigma - maşina de criptat folosită de Germania Nazistă în al Doilea Război Mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cozi uriașe la Noaptea Muzeelor, în mai multe orașe ale țării