Antena Meniu Search
x

O româncă, fostă învăţătoare la ţară, vedetă la cel mai mare târg de modă, la Paris

O fostă învăţătoare de la ţară le predă străinilor o lecţie de succes. Crează rochii pe care mulţi încearcă să le copieze.

Vezi și

O fostă învăţătoare de la ţară le predă străinilor o lecţie de succes. Crează rochii pe care mulţi încearcă să le copieze. Cândva nici n-ar fi îndrăznit să viseze unde o va duce pasiunea pentru design. Acum, creaţiile ei de lux sunt prezentate pe marile podiumuri ale lumii. 

Volanele, culorile vii şi broderiile realizate manual din mătase dau creaţiilor un aer oriental. Toate sunt realizate în micul atelier din Salonta al Rozaliei Bot.

Curajul de a-şi urma visul a dus-o pe fosta învăţătoare într-un sat din Bihor pe cele mai mari podiumuri din lume. Creaţiile sale au atras toate privirile la New York. Iar acum, desigenerul se pregăteşte pentru cel mai mare târg de modă. Cel de la Paris.

Creaţiile sale sofisticate au fost incluse în categoria "Premiere Classe". Timp de 4 zile, vor fi expuse sub lumina reflectoarelor şi în acordurile pianului. N-ar fi reuşit acest lucru fără ajutorul mameie sale care a creat broderiile manuale, inspirate din folclorul românesc, după o tehnică de acum 50 de ani.

Rozalia va prezenta 20 de piese la show-ul de la Paris. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » O româncă, fostă învăţătoare la ţară, vedetă la cel mai mare târg de modă, la Paris