Antena Meniu Search
x

Mai mulți credincioși au ignorat măsurile de precauție, la pelerinajul la ÎPS Pimen

A vrut o înmormântare simplă, dar cei care l-au iubit şi admirat au venit în număr mare să-şi ia rămas-bun de la Înaltpreasfinţitul Pimen. Unii au ignorat măsurile de precauţie, şi-au dat măştile jos şi au sărutat sicriul. 

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 21:39

Vezi și
  • Înaltpreasfințitul Pimen a murit la 90 de ani.
  • Înaltpreasfințitul Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei.

În zi sfântă, în Bucovina au răsunat rugăciunile, dar şi buciumul, aşa cum a fost ultima dorinţă a înaltului prelat. 

Buciumul a sunat cu jale în inima Bucovinei. A fost dorinţa Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor ca la moartea Sfinţiei Sale să-i cânte buciumaşii. 

Aristotel Erhan, buciumaş: La noi, cei care pleacă la Domnul sunt trâmbiţaţi cum spunem noi, cântaţi din bucium. Plecarea spre Dumnezeu se face din bucium. 

În curtea Arhiepiscopiei, credincioşii s-au adunat în număr mare să asculte Sfânta Liturghie şi să se roage pentru odihna celui care le-a fost timp de trei decenii păstor. 

Preoţii şi jandarmii s-au asigurat că oamenii stau în locurile marcate, la distanţă unii de alţii. 

Sicriul sigilat a fost adus aseară din Bucureşti la Suceava şi purtat de oameni în combinezoane până în interiorul Mănăstirii Sfântul Ion. 

A fost aşteptat de un sobor de preoţi, dar şi de sute de credicioşi. Rândul de oameni se întindea de-a lungul gardului Arhiepiscopiei. Când au intrat, câţiva credincioşi au ignorat măsurile de precauţie. Şi-au dat masca jos şi au sărutat coşciugul. 

Preoţii au sesizat pericolul şi au pus un gard în jurul sicriului să nu-i mai lase să se apropie. 

Înaltpreasfinţitul Pimen s-a stins la 90 de ani, răpus de un infarct, după ce a fost diagnosticat cu Covid 19. A lăsat prin testament să fie înmormântat în inima Bucovinei într-un sicriu simplu, din lemn. 

Maria Dranca: Este numit Regele Bucovinei. N-a fost născut în Bucovina, dar era lipit de pământul Bucovinei. 

Slujba de înmormântare va fi săvârşită mâine dimineaţă, la Mănăstirea Sfântul Ioan, de un sobor format din înalte feţe bisericești. Apoi, Înaltpreasfinţitul Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mai mulți credincioși au ignorat măsurile de precauție, la pelerinajul la ÎPS Pimen