Antena Meniu Search
x

Video Cristi Popovici şi Andrei Feraru, mărturii din "culisele războiului" din Israel. "99% din proiectilele trimise erau distruse undeva deasupra noastră"

De la începutul conflictului trimişii special Observator în Israel au trăit pe viu tensiunea şi ororile războiului.

de Redactia Observator

la 26.10.2023, 17:25

Vezi și

Echipa Observator care a fost în ultimele săptămâni în Israel s-a întors acasă. Cristi Popovici şi Andrei Feraru au fost în platoul Observator şi au povestit mai multe detalii din "culisele războiului". 

Iată câteva dintre cele mai interesante declaraţii făcute de echipa Observator: 

- Atunci când ajungi acolo ziua trece foarte repede pentru că nu ai timp să te odihneşti. Te trezeşti dimineaţă, vezi ştirile, vezi noutăţile, te uiţi pe toate agenţiile şi începi şi dai telefoane. Şi suni, vorbeşti cu românii de acolo, încerci să dai de cei din Fâşia Gaza. 

- În fiecare zi se auzeau alarmele şi nu doar că auzeam, dar şi vedeam rachetele trimise dinspre Gaza înspre Israel. Şi mai departe, scutul Iron Dome care intra în acţiune. Slava Domnului, pentru noi, toţi cei de acolo, 99% din proiectilele trimise erau distruse undeva deasupra noastră. Am stat cumva aproape de plajă, de mare, era o zonă unde noi nu aveam acces pentru că pe plajă s-au întâmplat diverse lucruri şi într-adevăr seara era ca o activitate a noastră, filmam cerul pentru că se întâmplau lucruri. 

Pe acelaşi subiect

- În primele zile, odată cu lăsarea întunericului se vedeau rachetele pe cer, se vedea reacţia lor şi mai departe scutul, vedeai explozia şi după câteva secunde auzeai bubuiturile. În acele momente ei au un semnal acustic, fie un zgomot de sirenă, fie o voce care te anunţă să te ascunzi. Unde am fost noi, timpul de reacţie era cam de 30 de secunde. 

- Nu prea găseam de mâncare. Mâncam dimineata la micul dejun şi cândva, când terminam ziua de filmare. În zona unde eram noi cazaţi totul era închis, funcţiona hotelul nostru, dar exista scenariul că trebuia să evacuăm ca să vină soldaţii în locul nostru. Şi plăteam din seară în seară, dimineaţa nu ştiam dacă rămânem tot acolo. 

Interviul integral cu cei doi poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Cristi Popovici şi Andrei Feraru, mărturii din "culisele războiului" din Israel. "99% din proiectilele trimise erau distruse undeva deasupra noastră"