Antena Meniu Search
x

Video Când va primi armata israeliană ordinul să invadeze Fâșia Gaza. Corespondenţă Observator din Israel

Război Israel - Hamas. Repatriere a românilor cu atât mai urgentă cu cât armata israeliană ameninţă, în continuare, cu invazia terestră. După un tur de forţă în Orient, şeful diplomaţiei SUA, Antony Blinken, se întoarce a doua oară, în mai puţin de o săptămână, în Israel. În zona de conflict se află şi echipa Observator, Bianca Iacob şi Marian Tănase.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 16.10.2023, 14:41

Vezi și

Bianca Iacob, reporter Observator: "Repoziţionări ale armatei şi planuri pentru un război total pe toate căile, vorbim terestru, aerian şi pe apă. Se aşteaptă acest ordin de invazie terestră totală de câteva zile însă, prioritatea zero în acest moment din partea armatei israeliene o reprezintă civilii şi anume cei care sunt răpiţi în acest moment în Fâşia Gaza. Trebuie ca aceştia să fie recuperaţi, extraşi din acea zonă şi abia apoi se va lua decizia de a intra în forţă în Fâşia Gaza.

Tot civilii sunt la mijloc atunci când vorbim despre cetăţenii care trebuie să se evacueze din zonă, nu doar palestinieni, ci şi români care trebuie să părăsească Fâşia Gaza, având în vedere ce se întâmplă acolo în ultimele zile. Bombardamentele nu au încetat nici măcar pentru o secundă, nici de o parte sau alta deşi se vorbeşte despre o încetare a focului pentru a permite ca ajutoarele umanitare să poată intra în Fâşia Gaza. În acest moment nu avem o înţelegere în acest sens.

Se discută despre o încetare a conflictului pe cale diplomatică, vedem că şeful diplomaţiei americane a făcut un tur de forţă în Orientul Mijlociu, se întoarce astăzi aici, pentru a doua oară în mai puţin de o săptămână pentru a vedea dacă acest conflict se poate stinge pe cale diplomatică. Vedem însă că planurile armatei sunt de invazie totală, având în vedere masacrul pe care gruparea Hamas l-a făcut săptămâna trecută.

Problema este că mai poate fi deschis un front de război, având în vedere situaţia din acest moment. Pe partea de nord, la graniţa cu Liban, acolo vorbim despre un schimb de focuri în ultimele zile. Mai devreme anunţa armata israeliană că pe o rază de doi kilometri, la graniţă, vor începe să evacueze civilii din 28 de localităţi. Aşadar, situaţia rămâne destul de tensionată aici, în Israel, va fi interesant de văzut anunţul din această seară al premierului Netanyahu, pentru că se reuneşte cabinetul de urgenţă."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Când va primi armata israeliană ordinul să invadeze Fâșia Gaza. Corespondenţă Observator din Israel