Antena Meniu Search
x

Video Cu bicicleta, la iarbă verde. Pista de biciclete care leagă Timişoara de Serbia crapă peste tot, iar pe kilometri întregi buruienile au crescut în neştire

Pista de biciclete care leagă Timişoara de Serbia devine, încet o junglă în toată puterea cuvântului. Asfaltul subţire se crapă peste tot, iar pe kilometri întregi buruienile au crescut în neştire. Soluție imediată nu există pentru că nu e clar cine trebuie să o curețe și să o repare. Pista a costat 2,4 milioane de euro şi a fost inaugurată în 2015.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.05.2022, 15:16

Vezi și

35 de kilometri de pistă care se rupe în bucăţi de la o zi la alta. În plus, nu s-a gândit nimeni că mai e nevoie şi de... erbicid. Kilometri întregi sunt îngropaţi în buruieni. Pista înierbata ca în Timiş nu găseşti în toată Europa. În unele porţiuni buruienile au crescut viguros în asflat, iar betonul tinde să devină istorie. Pista de biciclete este parte dintr-un proiect făcut cu bani comunitari, însă în dulcele stil românesc. Pe betonul subțire, pe care ar trebui să circule doar biciclete sau trotinete, patrulează inclusiv maşinile Poliţiei de Frontieră.

Nici la vecinii sârbi, unde traseul mai continuă 45 de kilometri, nu pare mai bună situaţia. Promisiuni legate de întreținerea pistei au tot fost în ultimii şapte ani. În realitate însă, responsabilitatea a fost o minge de ping-pong între instituţii. "Am încercat încă de la începutul mandatului să o preluăm. Problema este că în clipa de faţă aceste diguri sunt de interes naţional, Apele Române nu pot ceda pur şi simplu digul respectiv. Este o pistă care a fost făcută în parteneriat cu Consiliul Judeţean şi Apele Române şi a ajuns la un statut juridic în care noi nu putem interveni", a declarat Cristian Moș – vicepreședintele Consiliului Judeţean Timiș.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cu bicicleta, la iarbă verde. Pista de biciclete care leagă Timişoara de Serbia crapă peste tot, iar pe kilometri întregi buruienile au crescut în neştire