Antena Meniu Search
x

Cu puţin noroc şi mulţi bani, Cazinoul din Constanţa şi-ar putea recăpăta strălucirea de altădată!

Celebrul cazino din Constanţa găzduieşte zilele acestea o expoziţie în care constănţenii pot admira clădirile construite în perioada interbelică.

Vezi și

Celebrul cazino din Constanţa, clădirea istorică uitată în paragină de zeci de ani în toiul unui joc de aruncare a responsabilităţii dintre autorităţile locale şi cele centrale, şi-a deschis din nou porţile. Acesta găzduieşte zilele acestea o expoziţie în care constănţenii pot admira clădirile construite în perioada interbelică, dar mai ales pot vedea cu ochii lor cât de mult s-a degradat cazinoul, altădată simbolul oraşului de la malul mării.

Cândva perla litoralului românesc, Cazinoul din Constanţa a pierdut strălucirea vremurilor în care pragul acestuia era călcat de personalităţi mondiale. Clădirea nu mai aminteşte deloc de perioada în care atâtea poveşti luau naştere acolo.

Radu Cornescu, arhitect: "Cei care jucau aici erau oamenii bogaţi care veneau pentru băi de soare dar să se şi distreze şi aici îşi pierdeau mulţi bani din averea lor. Sunt câteva cazuri când s-au aruncat de pe faleză în mare."

Arhitectul Radu Cornescu consideră că, deşi cazinoul este într-o stare avansată de degradare, acesta ar putea fi readus la imaginea de altă dată. 

Radu Cornescu, arhitect: "Bineînţeles că poate fi redat aşa cum a fost. Adică structura cazinoului este foarte solidă. A fost făcut un proiect în 1987, iar reconstrucţia cazinoului a fost atunci foarte bine făcută."

Radu Cornescu, arhitect: "În afară de aerul ăsta sărat care a pătruns în pereţi, mai avem şi porumbeii ăştia, şi excrementele lor degradează tot ce e în jur."

Arhitectul trage şi un semnal de alarmă. 

Radu Cornescu, arhitect: "Banii aceia, 6 sau 7 milioane de euro care erau arondaţi pentru refacerea cazinoului o să se dubleze dacă nu se face ceva urgent pentru cazino."

Istoria recentă a casino ului a fost una extrem de zbucimată . În 2011, Elena Udrea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale a preluat Cazinoul pentru a-l reabilita. N-a făcut nimic și, un an mai târziu, ministerul l-a trimis înapoi la primărie. După alți doi ani, s-a întors la Compania Natională de Investiții.

Astăzi, un lucru este cert. Cazinoul e în ruină. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cu puţin noroc şi mulţi bani, Cazinoul din Constanţa şi-ar putea recăpăta strălucirea de altădată!