Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost ales cel mai bun viticultor din România. Câştigătorul e din Prahova şi are peste 40 de ani de experienţă

Eveniment inedit în comuna Pietroasa din judeţul Buzău! Cei mai îndemânatici viticultori din toată ţara şi-au dat întâlnire la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Viticultură şi s-au întrecut într-o competiţie de tăiat viţa-de-vie. Juraţii i-au supravegheat îndeaproape, iar la final, cel mai bun a plecat acasă cu un premiu considerabil.

de Redactia Observator

la 13.03.2023, 08:22

Vezi și

Zece butuci de vie, curăţaţi în 20 de minute. După ce au fost instruiţi asupra modului în care se va face departajarea, tăietorii şi-au pus la punct şi strategiile. "Noi, ce trebuie să facem, să urmărim seva. Practic vine în partea aceasta, aici va fi cep şi coardă de pe partea asta, ca să o ducem încolo. E o probă dificilă, pe butucii actuali tăiaţi", spune un concurent.

Cel mai bun viticultor din ţară

"Se pune mult accent pe o eonologie, pe bună dreptate, dar este la fel de importantă şi viţa de vie", mărturiseşte Marinela Ardelean. Dacă pentru unii proba a fost dificilă, pentru alţii a fost floare la ureche. "La experienţa pe care o am, pentru mine este simplu", spune un concurent. 

Concursul a fost jurizat de trei viticultori experimentaţi, din Spania, Italia şi România. Câştigătorul a fost un concurent din Prahova, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu. "Când îţi este drag de ceea ce faci, aproape că nu ai cuvinte", spune Dănuț Ploscaru, viticultor. Premiile oferite de sponsori au constat în tratamente și echipamente pentru viticultură în valoare de 10.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum a fost ales cel mai bun viticultor din România. Câştigătorul e din Prahova şi are peste 40 de ani de experienţă