Antena Meniu Search
x

Video Cum depăşim stările depresive, la final de concediu

Reîntoarcerea la serviciu după vacanţa de iarnă poate veni la pachet cu stări depresive, spun psihologii. O confirmă şi angajaţii care, în prima zi de muncă a noului an, au stat mai mult cu ochii la fotografiile făcute în concediu. Însă această perioadă poate fi depăşită. Ajută mult dacă facem sport şi continuăm să ne vedem cu prietenii după programul de lucru, spun specialiştii.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 08:02

Vezi și

Cu un ochi la ecranul calculatorului şi cu altul la fotografiile făcute în vacanţă. Aşa a început săptămâna de lucru pentru mulţi angajaţi. Reîntoarcerea la muncă nu a fost uşoară. "Deja avem de muncă. Practic am avut un weekend, a fost foarte puţin. Deja avem dosare, acte, avem activitate. Noi încă suntem puţin amorţiţi", povesteşte Adriana Goilean. Oamenii recunosc că nu este uşor intre în ritm. "(Suntem n.r.) un pic obosiţi după sărbători, dar suntem OK. Încercăm să ne revenim, să ne facem treaba", mărturiseşte o femeie. 

Angajatorii încearcă să își mobilizeze oamenii pentru a trece mai ușor peste nostalgia sărbătorilor. "Am discutat cum am sărbătorit, cum a trecut noul an. Am împărţit agendele anului 2022", spune Csaba Bekesi, director instituție. 

Cum putem depăşi depresia de după sărbători

Tristeţea de după sărbători este un fenomen cunoscut de psihologi. Spun că stările depresive pot persita şi o săptămână. "Mintea trebuie îndreptată între scopurile, sarcinile pe care le avem de îndeplinit", explică Simona Trip, psiholog. "Cum ne putem ajuta să trecem peste? Gândindu-ne că a fost frumos, o experienţă plăcută, dar acum sunt într-un alt loc. Sunt la locul de muncă, focalizarea atentenţei trebuie să fie spre sarcinile de lucru".

Alte soluţii sunt mişcarea sau întâlnirile cu prietenii, după programul de muncă. Starea depresivă nu este acelaşi lucru cu depresia, spun specialiştii. Prima ar trebui să dispară după câteva zile. Dacă tristeţea reîntoarcerii la muncă persistă, însă, ar fi cazul să consultăm un psiholog.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cum depăşim stările depresive, la final de concediu