Antena Meniu Search
x

Video Peste 70% dintre companiile din România continuă trendul muncii de acasă. Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi remote

Corporatiştii rămân doar cu renumele şi-n acest an! Pandemia şi avantajele muncii online i-au făcut pe tot mai mulţi angajatori să continue trendul muncii de acasă. Unii au decis chiar să adopte defintiv sistemul hibrid, adică o combinaţie între telemuncă şi birou. Beneficii sunt de ambele părţi: salariaţii au mai mult timp la dispoziţie şi pot munci de oriunde, iar companiile reduc din costuri.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 04.01.2022, 11:17

Vezi și

Sunt deja doi ani de când majoritatea angajaţilor experimentează telemunca.

Diana Stefan, digital marketing: ”Pandemia a avut un impact foarte mare în ceea ce priveşte felul în care muncim”.

Mulți angajatori spun că nu vor renunța la telemuncă după ce va trece pandemia

Unii lucrează doar din confortul propriei locuinţe, alţii mai merg din când în când şi la birou. Domeniul de activitate dictează felul în care muncim.

Pe acelaşi subiect

Diana Stefan, digital marketing: ”Lucrând în digital marketing am nevoie doar de o conexiune la internet și un laptop să îmi fac treaba. Anul trecut am stat două luni la mare”.

Angajat: ”Cumva îmi lipsește ideea de la lucra la birou sau parţial, pentru ca acum lucrăm fully remote. Aș prefera sa pot sa lucrez și de la birou”.

Corina Diaconu, expert resurse umane: ”În 2020, am avut un an marcat de teamă și incertitudini în faţa unei situaţii fără precedent, însă în 2021 totul a constat într-o oboseală cronică a angajaţilor”.

Peste 70% dintre companiile din România funcționează în sistem hibrid

Un studiu recent arată că peste 70% dintre companiile din România au adoptat munca hibrid - două-trei zile de la birou, două-trei zile de acasă. Este mult mai comod şi astfel economisesc timp şi bani, spun deopotrivă angajaţii şi angajatorii. Unii deja spun că vor continua în sistem hibrid şi după terminarea pandemiei.

Diana Stefan, digital marketing: ”Devenim, practic, mult mai eficienţi din perspectivă timp și rezolvăm lucrurile un pic mai rapid”.

Corina Diaconu, expert resurse umane:Scenariul hibrid pare să fie cea mai bună variantă care îmbină tot ce e mai bun din munca în online și munca cu prezenţă fizică opt ore”.

Domeniile cu cele mai multe joburi remote sunt IT, comunicare și financiar contabil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Peste 70% dintre companiile din România continuă trendul muncii de acasă. Care sunt domeniile cu cele mai multe joburi remote