Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Cum isi boteaza romanii masinile

Va mai aduceti aminte de prima masina a parintilor si cat de mandri erati cand porneati cu totii la drum, chit ca era vorba doar despre o vizita la rudele care stateau in cealalta parte a orasului? V-ati intrebat, insa, cum de a ajuns ca o Dacie 1300 rosie sa fie botezata "Mariuta"?

Vezi și

Romanii se dovedesc a fi foarte inventivi atunci cand vine vorba de botezarea masinilor proprietate personala. Indiferent daca vorbim de un bolid cu multe sute de cai putere sau de o masina mica, de oras, numele sunt cat se poate de diverse.

Ce-i drept, atunci cand iti schimbi destul de des masina, ori ramai fixat pe acelasi nume, ori renunta sa-i mai spui cumva. Totusi, cel dintai autovehicul nu se uita niciodata.

Pentru altii, masina a fost, este si va fi un membru cu drepturi depline. Tocmai de aceea, Andrei Tureanu si-a petrecut iarna trecuta reconditionand acest Trabant 601 S din 1987. "N-am botezat-o oficial, dar la atelier tot vorbeam de aia mica. Aia mica, aia mica si atunci cam asa i-a ramas numele", explica Andrei Tureanu, colectionar de masini clasice.

Daca un Trabant poate fi alintat, acest lucru nu poate fi posibil in cazul unei Honda cu portiere care se deschid ca aripile unei pasari uriase

Indiferent daca le-au botezat sau nu, romanii au facut loc masinii in propria familie. Chiar daca recunosc sau nu aceast lucru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Cum isi boteaza romanii masinile