Antena Meniu Search
x

Video Cum ne protejăm câinii de sunetul artificiilor şi al petardelor în noaptea dintre ani. Trucuri recomandate pentru a linişti animalele

Sărbătorile vin cu paşi repezi, iar în timp ce noi suntem preocupaţi cu ultimele detalii pentru noaptea de Revelion, animalele de companie se pregătesc de o noapte...de coşmar. Totul, din cauza petardelor şi a artificiilor care le pot afecta destul de grav. Specialiştii le recomandă stăpânilor câteva trucuri, pentru a le diminua spaima din aceasta perioadă. 

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 08:22

Vezi și

O noapte de război. Aşa ar putea resimţi câinii, pisicile, dar şi păsările sărbătoarea dintre ani, care va fi cu siguranţă presărată cu multe pocnitori şi artificii. Anual, mii de necuvântătoare sunt traumatizate de zgomotele puternice, iar pentru multe dintre ele, evenimentul le-ar putea fi fatal.  

Ioana Dalea, medic veterinar: Sunt găsite moarte în casă sau fac crize de anxietate sau atacuri de epilepsie care durează o jumătate de oră şi se soldează, din păcate, cu deces. Foarte multe cazuri de pisici care au fugit din curte de speriate, au fost găsite fie lovite de maşină, fie la zeci de kilometri de casă. 

Trucuri pentru a linişti patrupedele

Ei sunt Tommy Lee și Boom. Doi ciobănești belgieni care au auzit acum pentru prima dată zgomotul unor petarde. Deşi au reacţionat diferit, s-au întors de fiecare data în fața stăpânului. Pentru asta e nevoie de mici trucuri, iar soluţia poate veni chiar de acasă.  

Pe acelaşi subiect

Ioana Dalea, medic veterinar: Staţi cât se poate de aproape de ei, daţi-le anxiolitice, calmante, deja cu două trei zile înainte de a începe aceste focuri de artificii. 

Dacian Ilieș, dresor: Ar trebui să îi pregătească înainte de sărbători, cu o lună, o lună şi. Cu o desensibilizare. Adică cu sunete înregistrate pe CD, puse la intensitate micuţa, în timp, lăsate tot mai tare. Să îi ducă în casă lânga ei, să îi liniştească pentru ca simpla noastră prezenţă îi va linişti. 

Cei mai mulţi dintre proprietari de animale sustin că își petrec trecerea dintre ani având grijă de ele.

Proprietar câini: Eu de principiu rămân cu câinii şi am grijă să nu escaladeze teama lor. Ies afară, îi calmez, îi liniştesc.  

Cei care văd pe străzi un câine rătăcit sunt rugaţi să îl însoţească până la primul cabinet veterinar, unde îi poate fi citit cipul, gratuit şi astfel poate ajunge înapoi la stâpânul lui. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Cum ne protejăm câinii de sunetul artificiilor şi al petardelor în noaptea dintre ani. Trucuri recomandate pentru a linişti animalele