Antena Meniu Search
x

Spaga, mai usor de denuntat, chiar si de pe mobil

Spaga este, in continuare, o problema, dar acum poate fi denuntata mai usor, pe site-ul www.piatadespaga.ro. Aici, se intocmeste o harta a mitei si se fac statistici referitoare la domeniile in care romanilor li se cer bani pentru a li se rezolva problemele.

Oricine poate raporta ce spagi a dat si unde, dar si daca au reusit sa evite darea de mita. Utilizatorii raman anonimi.

Pe site se face si un top al oraselor unde se dau cele mai multe spagi. Bucurestiul este fruntas in acest clasament, urmat de Cluj, Iasi, Timisoara si Targu Mures.

In ceea ce priveste domeniile in care se da mita, pe primul loc se situeaza sanatatea. Urmatorii pe lista spagii sunt politistii, jandarmii si angajatii din penitenciare. Pozitia a treia este ocupata de domeniul invatamantului/educatiei.

„Acest proiect este un instrument de informare, care iti poate spune si care e <pretul corect> de pe piata spagilor. Daca simti ca nu ai alternativa, daca tot esti nevoit sa platesti spaga, macar sa platesti mai putin, nu-i asa? Pentru fiecare oras, pentru fiecare domeniu, acest proiect iti vorbeste despre experienta celor ca tine—cat (nu) au platit, unde, cand, pentru ce anume, respectiv cat s-a platit cel mai mult, cat s-a platit cel mai putin, cat de multumiti au fost de serviciile <spaguite> aceia care au platit inaintea ta”, se mentioneaza in descrierea proiectului initiat de Asociatia EPAS.

Foto: piatadespaga.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Spaga, mai usor de denuntat, chiar si de pe mobil