Dacă e mai, atunci este vremea să mâncăm cireşe!
În comuna Păuleşti din Prahova, celebră pentru producţia de fructe, cireşii sunt încărcaţi. Este drept însă că vremea capricioasă din această lună a cam dat peste cap creşterea fructelor, însă producătorii văd partea plină a paharului. Mizează pe gustul delicios al cireşelor de mai şi cred că vor avea vânzări bune anul acesta.
În comuna Păuleşti din Prahova, celebră pentru producţia de fructe, cireşii sunt încărcaţi. Este drept însă că vremea capricioasă din această lună a cam dat peste cap creşterea fructelor, însă producătorii văd partea plină a paharului. Mizează pe gustul delicios al cireşelor de mai şi cred că vor avea vânzări bune anul acesta.
Suntem în comuna Păuleşti, acolo unde soţii Matei - Alexandru şi Maria - au o livadă foarte mare de cireşi.
Oamenii din Păuleşti sunt mulţumiţi de producţie, chiar dacă şi vremea capricioasă din ultima perioadă a afectat cireşele. Chiar şi aşa, cele de pe tarabe au un preţ mult mai ridicat.
Alexandru Matei dă kilogramul de cireşe cam cu 20 de lei, la început. Apoi, scade preţul, dar nu mai jos de 15 lei.
Este un preţ bun, spun producătorii, dacă ar fi să comparăm cireşele cu cele din import, care sunt de două ori mai scumpe. În plus, acestea, de Păuleşti, sunt şi foarte gustoase. Iese o dulceaţă bună din ele.
Maria nu uită niciodată să pună în dulceaţă şi lămâie.
Localitatea Păuleşti din Prahova este recunoscută în toată ţara pentru producţia de cireşe, mai cu seamă, cele de mai. Nu există localnic care să nu aibă măcar un cireş în curte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰