Antena Meniu Search
x

Dan Chelariu, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Bacău, răpus de coronavirus. „O mare pierdere pentru medicina românească”

Comunitatea băcăuană a pierdut un medic excepțional azi. Doctorul Dan Chelariu a murit după o luptă de 3 săptămâni cu coronavirusul și lasă în urmă o familie îndurerată, dar și mulți oameni recunoscători pentru ajutorul pe care l-au primit de la acesta.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 08.12.2020, 19:56

Dan Chelariu, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Bacău, răpus de coronavirus
Dan Chelariu, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Bacău, răpus de coronavirus - Facebook Alexandra Chelariu
  • Medicul Dan Chelariu a murit la Spitalul Județean de Urgență Bacău
  • Medicul avea 70 de ani și era unul dintre cei mai apreciați doctori din Bacău

Dr. Dan Chelariu era unul dintre cei mai cunoscuți medici din Bacău, fiind specializat în chirurgia plastică și reconstructivă.

Dr. Dan Chelariu, un om cu o grijă deosebită pentru familie și pacienți

Acesta era diagnosticat cu Covid-19 și ar fi avut și comorbidități. Fiica sa, Alexandra Chelariu, a anunțat decesul într-o postare pe Facebook, scriind că a murit „un suflet excepțional” și „un medic OM ce și-a practicat meseria cu toată inima până în ziua internării!”.

Acum 4 saptamani l-am sunat si radea: "Cica in zilele astea nu e bine sa fii pozitiv", vorbea de mama, el inca nu se testase, era prea preocupat sa aiba grija de ea. A avut tot timpul grija de noi, de fetele lui. A avut tot timpul grija de oricine avea nevoie.

Emana caldura, emana iubire!!

Dupa 3 saptamani de lupta intensa s-a stins din viata un suflet exceptional, si nu exagerez cand spun - inegalabil; un tata si un sot extraordinar, un viitor socru de vis! Ca sa nu mai vorbim de faptul ca fost un medic OM ce si-a practicat meseria cu toata inima pana in ziua internarii!

Pe 8 a venit pe lume, pe 8 a plecat!

Astazi este o zi neagra pentru noi! L-am adorat!!

Dumnezeu sa il odihneasca!”, a scris Alexandra Chelariu.

Cine a fost Dr. Dan Chelariu, „medicul de oase” al Științei Bacău

Dan Chelariu a fost unul dintre cei mai cunoscuți medici din Bacău.

În vârstă de 70 de ani, dr. Chelariu era medic primar chirurgie plastică și reconstructivă.

De-a lungul carierei, dr. Dan Chelariu a fost unul dintre cei mai cunoscuți doctor „de oase” din Bacău.

A fost și medicul echipei feminine de handbal Știința Bacău, în sezonul 1988-1989, când a câștigat Cupa Cupelor.

În anul 2005, medicul Chelariu a deschis o clinică medicală particulară și s-a retras din activitatea de la Spitalul Județean Bacău.

A fost tratat mai mult de două săptămâni în secția ATI, pe care a condus-o în perioada când a lucrat la SJU. După 2005, a lucrat la clinica proprie.

Ce spun pacienții despre Dr. Dan Chelariu

Informația ne-a fost semnalată de un cititor pe Fii Observator. „Dr Chelariu a fost extrem de cunoscut in Bacau, a ajutat foarte multa lume... Inclusiv pe mama a operat-o in urma unui accident de masina, cand alti doctori isi dadeau cu parerea sa ii amputeze piciorul, dr Chelariu  a salvat-o si acum nu doar ca merge, dar si conduce”.

Orașul Bacău „a avut, de când mă știu, medici excepționali, de un profesionalism desăvârșit, omenoși, prieteni cu pacienții și acum, un strălucit reprezentant al ei ne-a părăsit, dr. DAN CHELARIU (...) E atât de dureros să vedem aceste pierderi că nu se mai termină și nici nu putem să ne conducem prietenii pe ultimul drum. Sincere condoleanțe familiei și colegilor. Veșnic respect!”.

„A fost un doctor foarte bun, un om cu un caracter deosebit, un prieten apropiat, Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!”

„Medicina romaneasca a mai pierdut un profesionist de mare clasa”

Înmormantarea dr. Dan Chelariu va avea loc Joi la ora 12, la Cimitirul Central din Bacau, a mai anunțat fiica acestuia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dan Chelariu, unul dintre cei mai cunoscuţi medici din Bacău, răpus de coronavirus. „O mare pierdere pentru medicina românească”